Bakan Yerlikaya: Yangınlara sebebiyet veren 3 şüpheli yakalandı

Bakan Ali Yerlikaya, Muğla'nın Yatağan, Ula ve Datça ilçelerindeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen 3 kişinin yakalandığını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 22:52
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 23:03
Bakan Yerlikaya: Yangınlara sebebiyet veren 3 şüpheli yakalandı
Kübra Şenal Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Muğla'daki orman yangınlarına ilişkin son gelişmelere paylaştı. 


Bugün Muğla'ya bağlı Yatağan, Ula ve Datça ilçelerindeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen toplamda 3 kişinin yakalandığını bildiren Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Yatağan Yava Mahallesinde çıkan yangına ilk belirlemelere göre arıcıların neden olduğu tespit edildi ve 2 şüpheli gözaltına alındı. Datça’da ise Batır Kızılbük mevkisinde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği şüphesiyle 1 şahıs yakalandı.

Bakan Yerlikaya, "Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır" ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç, 12-17 Ağustos arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak'taki orman yangınlarına ilişkin gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını bildirdi.

Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla bir ilgilisi olduğu belirlenen baba ve oğulun gözaltına alındığını bildirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa