Esed rejimi İdlib'e saldırı düzenledi...

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin İdlib ilinde karadan karaya atış yapılan silahlarla düzenlediği saldırıda 2 sivil yaralandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 04:15
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 04:15
Esed rejimi İdlib'e saldırı düzenledi...
AA
Kaynak AA

İdlib'in doğusundaki Serakib ilçesinde bulunan Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı militan gruplar, İdlib iline yönelik karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Sivil savunma ekiplerinden (Beyaz Baretliler) alınan bilgilere göre, Suriye Relief adlı insani yardım kuruluşunun deposunu hedef alan saldırıda 2 sivil yaralandı.

Yaralılar, bölgedeki hastaneye sevk edildi.

⁠İdlib'de son durum

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'de Astana'da yapılan toplantıda Suriye'de rejim kontrolü dışındaki bölgelerde 4 "gerginliği azaltma bölgesi" kurulmasına karar verdi.

Ancak Şam rejimi, İran destekli gruplar ve Rusya, bu karara rağmen saldırılarına devam ederek 4 bölgeden 3'ünü ele geçirdi ve İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi pekiştirmek için yeni bir anlaşmaya varmasına rağmen, saldırılar Mayıs 2019'da yeniden şiddetlendi. Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart 2020'de yapılan yeni bir anlaşmayla ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 yılları arasında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa