Filistinli iş insanına İstanbul'da silahlı saldırı...

İstanbul Kağıthane'de yaşanan olayda park halindeki otomobilde bulunan Filistinli iş insanı, maskeli kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 04:59
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 05:16
Filistinli iş insanına İstanbul'da silahlı saldırı...
DHA
Kaynak DHA

Olay, saat 23.30 civarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak’ta yaşandı.

Park halindeki 34 FDN 313 plakalı otomobilde bulunan 3 kişi, maskeli saldırganlar tarafından susturuculu silahla saldırıya uğradı. Saldırıda, direksiyon başında olan ve Filistinli olduğu öğrenilen 30 yaşındaki A.K. olay yerinde hayatını kaybederken, Filistinli iş insanı F.M. ağır yaralandı ve koruma görevlisi E.K. ise ayağından vurularak yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis çevrede güvenlik önlemleri alarak incelemelere başladı. Olay yeri inceleme ekipleri, saldırı bölgesinde çok sayıda boş kovan tespit etti. Filistinli iş insanı F.M.'nin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Savcı, olay yerinde incelemelerde bulundu. A.K.'nin cansız bedeni, incelemelerin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 22.30 sıralarında Kağıthane'de meydana gelen silahlı saldırı sonucunda, yabancı uyruklu A.K.'nin hayatını kaybettiği, arkadaşı F.M.'nin ise ağır yaralandığı ifade edildi. Saldırıda A.K.’nin koruma görevlisi E.K.'nin de ayağından yaralandığı belirtildi. Olay yerinde susturuculu bir tabanca ve çok sayıda boş kovan bulunduğu, saldırının failinin yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.

MOSSAD iddiası

Olayla ilgili gelişmeler yaşanırken saldırıya uğrayan kişilerin Filistinli olması ve saldırıda susturucu silah kullanılması MOSSAD suikastı iddialarını gündeme getirdi. Bazı kaynaklarda ise saldırıya uğrayanların İsrail pasaportu taşıyan İsrail vatandaşı Filistinliler olduğu belirtildi.

İşte İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa