Muğla'daki yangına müdahale sürüyor...

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi devam ediyor. İşte bölgede son durum...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 07:48
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 07:48
Muğla'daki yangına müdahale sürüyor...
AA
Kaynak AA

Muğla'nın Ula ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale devam ediyor.

Yatağan'ın Yava Mahallesi ve Ula ilçesindeki ormanlık alanda dün saat 13.25'te eş zamanlı olarak yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı.

Durumun bildirilmesinin ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Yangınlara müdahale için 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, çeşitli iş makineleri ve 294 personel görevlendirildi.

Gündüz saatlerinde Azerbaycan'dan gelen Beriev Be-200 amfibik yangın uçağı da söndürme çalışmalarına katkıda bulundu.

Havanın kararmasıyla birlikte Ula'daki yangına müdahale için 3 gece görüşlü helikopter bölgeye gönderildi. Ayrıca çok sayıda gönüllü, iki yangının söndürülmesi için yoğun çaba gösteriyor.

Orman ekipleri, yangınları kontrol altına almak için büyük bir özveriyle mücadele ediyor.

Manisa'daki yangınlarda son durum

Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta başlayan ve Salihli ile Gölmarmara ilçelerine kadar ilerleyen orman yangınları, hem havadan hem de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Gece boyunca yangını kontrol etmek için karadan yoğun çaba gösteren ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçlarının desteğini almaya başladı.

Yangın, biri amfibik olmak üzere 3 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer, 7 yer ekibi ve 47'si teknik personel olmak üzere toplam 550 kişilik bir ekiple söndürülmeye çalışılıyor.

Alevler, Salihli'nin Hacıhıdır Mahallesi civarına kadar yayılmış durumda ve ekipler hem karadan hem de havadan müdahalelerle yangını kontrol altına almaya gayret ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa