İlham Aliyev, Vladimir Putin'i evinde ağırladı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da İlham Aliyev tarafından evinde ağırlandı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 08:08
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 08:08
İlham Aliyev, Vladimir Putin'i evinde ağırladı...
AA
Kaynak AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslar için Azerbaycan'a geldi.

Başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda Putin'i, Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yakup Eyyubov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Samir Şerifov karşıladı.

Karşılamanın ardından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Putin'i evlerinde ağırladı. Üçlü, birlikte yemek yedi.

Putin, yarın Aliyev ile tekrar bir araya gelecek. Görüşmede Rusya-Azerbaycan ilişkileri, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci ve güncel uluslararası ve bölgesel meseleler ele alınacak.

Ziyaretin sonunda, Putin ve Aliyev ortak bir bildiri imzalayacak ve iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacak.

Görüşmede samimi görüntü

Aliye, Putin'i evinde ağırladı. Samimi görüntüler sosyal medyada da yoğun ilgi gördü. Özellikler liderlerin görüşmede ceketlerini çıkarttıkları anlar dikkat çekti. Liderlerin bu görüşmelerde ceketlerini çıkartmaları güven olarak değerlendiriliyor.

Rusya Donetsk'teki Sviridonovka'yı ele geçirdi...

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Donetsk bölgesinde bulunan Sviridonovka yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki operasyonlarına ilişkin bilgiler verildi. Donbas bölgesinde çeşitli yerleşimlerin ele geçirildiği ve hedef alındığı belirtilen açıklamada, "Merkez askeri birliklerinin etkin operasyonları sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Sviridonovka yerleşim birimi kontrol altına alındı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, bir gün içerisinde 163 farklı bölgedeki cephanelik, depo, askeri teçhizat ve Ukrayna askeri birliklerinin insansız hava araçları (İHA), top ve roket atışlarıyla vurulduğu bilgisi paylaşıldı. Operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 639 uçak, 282 helikopter, 30 bin 112 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 320 tank ve zırhlı araç, 1411 çok namlulu roketatar, 13 bin 392 obüs ve havan topu ile 24 bin 894 özel askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa