Tel Aviv'deki patlamaya ait görüntü...

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de meydana gelen patlamada "patlayıcı düzenek taşıyan" 1 kişi öldü. O anların görüntüsü ortaya çıktı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 08:25
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 08:25
Tel Aviv'deki patlamaya ait görüntü...
AA
Kaynak AA

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yaşanan patlamada, "patlayıcı düzenek taşıyan" 50'li yaşlarda bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü, Tel Aviv'in Lahi Caddesi'nde gerçekleşen patlamada, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve şarapnel parçalarıyla yaralanan bir başka kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Walla internet sitesine göre, Tel Aviv Emniyet Müdürü Peretz Amar, patlamada ölen kişinin "sıradan biri olmadığını," patlayıcı düzenek taşıdığını ve olayın arka planını anlamak için soruşturma başlattıklarını belirtti.

Emniyet Müdürü, patlamanın bir kamyonun yanında meydana geldiğini ve patlayıcı düzeneği taşıdığı düşünülen 50'li yaşlardaki kişinin kimliğinin soruşturmanın seyrini belirleyeceğini söyledi.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, olayın bir saldırı girişimi olabileceği ihtimalini değerlendirmek üzere İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet de soruşturmaya dahil oldu.

Netanyahu'nun İngiltere Dışişleri Bakanıyla görüşmeyi reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı hakkında yakalama kararı başvurusunu geri çektiği için Londra'ya tepki gösterdiği ve bu nedenle İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşmeyi reddettiği iddia edildi.

Kanal 13 televizyonunun İsrailli kaynaklara dayandırdığı habere göre, Londra'nın itirazını geri çekmesi Netanyahu'yu öfkelendirdi ve bu nedenle bölgeyi ziyaret eden Lammy ile görüşmeyi reddetti.

İngiliz yetkililer, Netanyahu ile Lammy arasında bir görüşme ayarlamak için defalarca talepte bulundu ancak Netanyahu, programlarının çakıştığını öne sürerek 16 Ağustos'ta bu talebi geri çevirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa