Bakan Işıkhan o listeyi açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını paylaştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 11:27
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 12:00
Bakan Işıkhan o listeyi açıkladı
O
Onur Çetinkaya Editör

30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 39 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ettiğini açıkladı. Bakan Işıkhan, bu ilaçların 30'unun yerli üretim olduğunu belirtti.

İlaç sayısı artıyor

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, SGK'nın geri ödeme listesindeki ilaç sayısını sürekli artırdıklarını ifade etti. "30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık" diyen Işıkhan, bu ilaçların hastalar için şifa olmasını temenni ettiğini ve vatandaşlara sağlıklı bir yaşam dilediğini belirtti.

Geri ödeme listesine alınan ilaçlar

Geri ödeme listesine eklenen ilaçlar arasında grip aşısı, immünglobulin, kronik böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan ilaçlar, kronik immün trombositopenik purpura tedavisi ilaçları ve çeşitli antibiyotikler bulunuyor. Bu eklemelerle birlikte, hastaların bu ilaçlara daha kolay erişim sağlaması hedefleniyor.

81 ilaç listeye alınmıştı 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce  yaptığı paylaşımda 79'u yerli olmak üzere 81 ilacın geri ödeme listesine alındığını duyurmuştu.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa