Gezi teknesi alabora oldu, 1 kişi öldü 7 kişi kayboldu!

İtalya'da Palermo açıklarında bir gezi teknesi fırtına nedeniyle battı. İçinde bulunan 22 kişiden 1'nin öldüğü ve 7 kişinin ise kayıp olduğu belirlendi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 13:02
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 14:25
Gezi teknesi alabora oldu, 1 kişi öldü 7 kişi kayboldu!
Kübra Şenal Editör

İtalya'da sağanak yağış ve fırtına etkisini göstermeye devam ediyor. Şiddetli fırtına nedeniyle Palermo açıklarında İngiltere bayrağı taşıyan bir gezi teknesi içindekilerle beraber battı. Olayın fark edilmesinin ardından Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.


1 ölü 7 kişi kayboldu

Palermo açıklarında batan 56 metre uzunluğundaki yelkenli gezi teknesinde 22 kişinin olduğu belirlendi.

İtalya basınında çıkan haberlerde konuya ilişkin, "Son günlerde ülke genelini etkileyen yağış ve fırtınalı hava, Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello açıklarında bir teknenin bu sabah yerel saatle 05.00 sıralarında batmasına yol açtı" denildi.

Sahil Güvenlik ve itfaiye ekiplerinin, batan tekneye yönelik düzenlediği operasyonda 14 kişinin kurtarıldığı, 1 kişinin öldüğü ve 7 kişininse kayıp olduğu kaydedildi.

Teknenin 49 metre derine battığı ve kayıpları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kayıpları arama çalışmalarına havadan bir helikopterin de destek verdiği aktarıldı.


7 ülke vatandaşı

İngiliz bayrağı taşıyan teknede bulunanların İngiltere, Yeni Zelanda, Sri Lanka, Fransa, İrlanda, ABD ve Kanada vatandaşları oldukları öğrenildi. Kurtarılan kişilerin durumunun stabil olduğu belirtildi.


İtalyan basını tarafından, 'Bayesian' adlı yelkenli tekne 2008 yılında İtalya'da yapıldı. Yelkenlinin 14 Ağustos günü Sicilya limanı Milazzo'dan yola çıktığı, son olarak dün akşam Palermo'nun doğusunda bir noktada durduğu aktarıldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa