Ukrayna Donetsk’te, Rusya ise Kursk’ta vurdu

Ukrayna, Rusya zırhlılarını Donetsk’te; Rusya ise Ukrayna zırhlılarını Kursk’ta imha etti. Her iki ülkenin savunma bakanlıkları görüntüleri paylaştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 13:32
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 14:52
Ukrayna Donetsk’te, Rusya ise Kursk’ta vurdu
DHA
Kaynak DHA

Ukrayna ve Rusya karşılıklı saldırılarla zırhlı araçları imha etti

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna, Donetsk’te Rus zırhlılarını hedef alarak imha ederken, Rusya ise Kursk bölgesinde Ukrayna’ya ait zırhlı araçları vurarak etkisiz hale getirdi. Her iki ülkenin savunma bakanlıkları bu saldırılara ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Ukrayna, Donetsk’te Rus zırhlılarına karşı İHA’larla saldırdı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde gerçekleştirilen bir operasyonda Rus zırhlı araçlarına yönelik İHA saldırıları düzenlediğini duyurdu. Bakanlık, "Kurahove yönünde bulunan 79. Hava Saldırı Tugayı, büyük bir Rus saldırısını püskürttü" şeklinde bir açıklama yaptı. Paylaşılan görüntülerde, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının birçok Rus zırhlı aracını hedef aldığı ve bu araçlarda patlamaların meydana geldiği görüldü.


Rusya, Kursk bölgesinde Ukrayna zırhlı araçlarını imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesinde Ukrayna’ya ait zırhlı araçların Lancet tipi İHA’larla vurularak imha edildiğini açıkladı. Bakanlık, "Kursk Bölgesi'nin sınırında, bir Lancet mühimmatı ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir aracın imha edildiği kaydedildi" ifadelerine yer verdi. Açıklamada, Rus kuvvetlerinin bir keşif birimi tarafından düşmana ait Kozak zırhlı muharebe aracının tespit edildiği ve tespit edilen bu hedefin Lancet baraj mühimmatı ile derhal imha edildiği belirtildi. Ayrıca, Kursk sınırına yakın bir bölgede, Ukrayna'ya ait bir mühendis yıkım aracının da Lancet ile vurulduğu, Ukraynalı mürettebatın aracı söndürme çabalarının başarısız olduğu ifade edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa