İsrail, sağ kalan Gazzeli çocukları aşıyla mı öldürecek?

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Adraee, Gazzeli çocuklar için 60 bin doz aşı gönderileceğini duyurdu. Katil İsrail'in bu hamlesi endişe uyandırdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 14:44
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 16:06
İsrail, sağ kalan Gazzeli çocukları aşıyla mı öldürecek?
Kübra Şenal Editör

İsrail, Gazze'de aşılama çalışması başlattı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çoluk çocuk demeden katleden İsrail, bölgede nefes alacak alan bırakmazken, hayatta kalanlar ya açlıktan ya da salgın hastalıklardan yaşamını yitiriyor.


Tüm bunlara sebep olan İsrail, Gazzeli çocukların son zamanlarda mücadele ettiği iddia edilen çocuk felci için 60 bin doz aşı göndereceğini açıkladı.

Söz konusu İsrail menşeli aşıların Gazzeli çocuklar üzerinde zorla uygulanma çalışmalarının başlayacağına yönelik haberler, endişe uyandırdı.


İsrail, Gazze'de sağ kalanları aşıyla mı öldürecek?

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'ye gönderilen ve gönderilmesi planlanan aşılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Adraee, savaşın başlangıcından bu yana Gazze'ye toplamda 282 bin 126 şişe çocuk felci aşısı ulaştırıldığını belirtti. Bu miktarın, 2 milyon 821 bin 260 aşı dozuna karşılık geldiğini ifade eden Adraee, önümüzdeki haftalarda ise bir milyondan fazla çocuğun aşılanması için 60 bin ek aşı dozunun daha gönderileceğini söyledi.


Gazze'de İsrail menşeli aşı uygulaması!

Adraee, Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinasyon Birimi (COGAT) liderliğinde, Gazze Şeridi'nde sağlık koşullarını iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu çabalar kapsamında, çocuk felci ve diğer salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla sağlık personelinin ve aşı dozlarının Gazze'ye girişine izin verildiğini vurguladı. Ayrıca, geçtiğimiz Temmuz ayında Gazze'de çocuk felcine neden olan virüsün tespit edilmesinin ardından başlatılan aşı kampanyası kapsamında, Kerem Şalom geçiş noktasından 90 bin doz aşıya denk gelen 9 bin şişe aşının daha bölgeye ulaştırıldığını ifade etti.


Guterres: Gazze'de nihai aşı barıştır

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Gazze'deki çocuk felci salgınına dikkat çekerek, bu konuda bir aşı kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını açıkladı. Guterres, Gazze'de 640 binden fazla çocuk için bir aşı kampanyası planlandığını belirtirken, şiddetli savaş koşullarında böyle bir kampanyanın yürütülmesinin zorluklarına değindi. Guterres, "Gazze'de çocuk felcine karşı nihai çözüm barış ve derhal sağlanacak bir insani ateşkestir. Ancak her durumda, savaş sırasında çocuk felci aşılaması için bir duraklama şarttır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa