İsrail'in Gazze'de öldürdüğü gazeteci sayısı 169 oldu

İşgalci Siyonist şebeke İsrail tarafından yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de 318 günde katledilen gazeteci sayısı 169’a yükseldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 15:08
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 15:46
İsrail'in Gazze'de öldürdüğü gazeteci sayısı 169 oldu
AA
Kaynak AA

Adolf Hitler’in Polonya’yı işgaliyle başlayan, 60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı’nda 69 gazeteci ölürken, işgalci terör örgütü İsrail’in 318 günde öldürdüğü gazeteci sayısı 169 oldu.


Gazze'de hayatını kaybeden gazeteci sayısı 169'a ulaştı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında, Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 169'a yükseldi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, 318 gündür süren İsrail saldırılarının hedefi olan gazetecilerle ilgili güncel bilgileri paylaştı.


Gazeteci İbrahim Muharib'in ölümüyle sayı arttı

Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Gazeteci İbrahim Mervan Muharib'in hayatını kaybetmesiyle, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşının başlatılmasından bu yana yaşamını yitiren gazetecilerin sayısı 169'a yükseldi." ifadesi kullanıldı. Muharib'in, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde, İsrail ordusuna ait araçları izlerken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.


İsrail'in gazetecilere yönelik saldırıları kınandı

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gazetecileri hedef alması sert bir şekilde kınandı. Medya Ofisi, gazetecilerin öldürülmesinden İsrail ordusunun sorumlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, uluslararası topluma ve basınla ilgili kuruluşlara çağrıda bulunularak, Filistinli gazetecilerin öldürülmesinin durdurulması için İsrail'e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlenen suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması talep edildi.


Muharib'in cansız bedeni Hamad kentinde bulundu

Filistin basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu dün Han Yunus'un kuzeybatısındaki Hamed kentinde görev başındaki bir grup gazeteciyi hedef aldı. Bu saldırının ardından gazeteci İbrahim Mervan Muharib'den haber alınamadığı ifade edildi. Kısa bir süre sonra, Muharib'in cansız bedeni Hamad kenti yakınlarında bulundu.


İsrail'in gazetecileri kasıtlı olarak hedef aldığı iddia edildi

Gazze'deki Medya Ofisi, daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Gazze'deki gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve haberlerin uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğünü" belirtti. Bu iddialar, bölgede yaşanan çatışmaların boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.


İsrail saldırılarında 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 40 bin 139 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, saldırılar sonucunda 92 bin 743 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce cesedin olduğu tahmin edilirken, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınarak büyük bir tahribata yol açıldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa