Beren Su'nun ölümü! 3 itfaiyeci için soruşturma izni verildi

Ankara Valiliği, 13 yaşındaki Beren Su Bolat’ın ölümüne ilişkin 3 itfaiye memuru ile ilgili soruşturma izni verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 16:26
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 16:34
Beren Su'nun ölümü! 3 itfaiyeci için soruşturma izni verildi
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da asansör kazası: 3 itfaiye görevlisine soruşturma izni

Ankara Valiliği, asansörde mahsur kalan 13 yaşındaki Beren Su Bolat'ın, kurtarma çalışması sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili üç itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni verdi. Olay, Beren Su’nun arkadaşının yaşadığı apartmana ziyarete gitmesiyle başladı ve trajik bir kazayla sonuçlandı.

Asansörde mahsur kaldılar

23 Temmuz’da, Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, Beren Su Bolat ve bir arkadaşı, sınıf arkadaşının oturduğu apartmanın asansöründe mahsur kaldı. Asansör, 5 ve 6’ncı katlar arasında durduğunda iki genç kız içeride sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması sırasında Beren Su, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Aynı asansörde mahsur kalan arkadaşı ise kurtarıldı.

Bilirkişi raporunda itfaiyenin ihmali vurgulandı

Kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu, olayın ihmaller zinciri sonucunda gerçekleştiğini ortaya koydu. Raporda, kazanın alınacak güvenlik önlemleri ve dikkatli bir çalışma ile önlenebilir olduğu belirtilirken, kaçınılmazlık ilkesinin geçerli olmadığı ifade edildi. Asansörün bozulmasının tehlikeli bir durum olduğu vurgulanan raporda, itfaiye görevlilerinin kurtarma operasyonu sırasında gerekli güvenlik tedbirlerini almadıkları, tehlikeyi kontrol altına almadan tehlikeli davranışlarda bulunarak kazaya sebebiyet verdikleri belirtildi.

Valilikten soruşturma izni

Olayın ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Beren Su Bolat’ın ölümüne ilişkin üç itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Ankara Valiliği, itfaiye şefi E.A., itfaiye erleri B.Y. ve B.B. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

İtfaiye görevlileri açığa alındı

Söz konusu itfaiye görevlileri, olayın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa