BM'den Gazze açıklaması: Son 48 saatte acımasız saldırılar yapıldı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, İsrail'in, son 48 saatte Gazze'ye acımasız saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 16:37
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 16:49
BM'den Gazze açıklaması: Son 48 saatte acımasız saldırılar yapıldı
Kübra Şenal Editör

UNRWA'nın Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, BBC Radyo 4 Today'e bölgedeki son yaşananlar hakkında açıklamada bulundu. Gazzelilerin son 48 saatte İsrailli askerle tarafından düzenlenen acımasız saldırılar altında can verdiğini ifade eden Wateridge şunları kaydetti:

"Gazze'de birkaç gün önce insani olarak isimlendirilen bölgeler artık askeri saldırıların ön cephesi oldu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, yoğun bombardımanın ortasında yalnızca geceyi atlatmayı umuyor."


Gazze'de son durum

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 139 Filistinli öldü, 92 bin 743 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


Gazze'de hayatını kaybeden gazeteci sayısı arttı

Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşının başlatılmasından bu yana yaşamını yitiren gazetecilerin sayısının arttığı belirtildi. Açıklamada, bu sayının 169 olduğunu aktarıldı.


Muharib'in, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde, İsrail ordusuna ait araçları izlerken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.


İsrail Gazetecileri susturmaya çalışıyor

Öte yandan Gazze'deki Medya Ofisi'nden daha önce yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in gerçekleri gizlemek için Gazetecileri susturmaya çalıştığı yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa