Cihangir'de merdivenlere 'Hanzala' karakteri çizildi

Beyoğlu Belediyesi, daha önce Filistin bayrağı resmedilen Cihangir'deki merdivenlere “Hanzala” karakterini çizdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 17:24
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 17:31
Cihangir'de merdivenlere 'Hanzala' karakteri çizildi
DHA
Kaynak DHA

Beyoğlu Belediyesi, Cihangir'deki merdivenlere Hanzala'yı resmetti

Beyoğlu Belediyesi, Cihangir’de bulunan ve Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlere, Filistin davasının simgelerinden biri olan Hanzala karakterini resmetti. Ünlü karikatürist Naci el-Ali'nin yarattığı Hanzala, ressam Furkan Akhan tarafından akrilik boya ile merdivenlere işleniyor. Dört gündür devam eden çalışmanın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Filistin bayrağı beyaza boyandı, Hanzala resmedildi

Geçtiğimiz günlerde, Salı Pazarı Yokuşu’ndaki merdivenlere resmedilen Filistin bayrağı, "Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" diyerek Beyoğlu Belediyesi tarafından beyaza boyanmıştı.

Bu olayın ardından belediye, Filistin davasının önemli bir sembolü olan Hanzala karakterini merdivenlere kalıcı olarak resmetme kararı aldı. Ressam Furkan Akhan tarafından gerçekleştirilen bu çalışma, dört gün boyunca devam etti ve tamamlanma aşamasına geldi.

Belediye Başkanı'ndan Hanzala açıklaması

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Hanzala karakterinin resmedildiği çalışmayı yerinde inceledi. Başkan Güney, Filistin'deki acı dolu olaylara dikkat çekerek, "Filistin’de çocukluğumuzdan beri içimizi acıtan görüntüler var. Her gün şehitlerin olduğu, çocukların öldüğü bir coğrafyanın bayrağının burada ezilip geçilmesi bizi rahatsız etti. O nedenle merdivenleri beyaza boyadık ve Hanzala’yı kalıcı olarak buraya resmettik" dedi. Başkan, Hanzala’nın sırtının dönük olmasının, karakterin insanlığa küskünlüğünü ve yıllardır süren kan dökülmesine karşı duyulan hayal kırıklığını simgelediğini belirtti.

Filistin halkıyla dayanışma vurgusu

Başkan Güney, Hanzala karakterinin bir gün yüzünü insanlığa döneceği ve Filistin’de barışın sağlanacağına olan inançlarını tazelediklerini ifade etti. Filistin halkının kendi topraklarında özgürce yaşayabileceği günlere dair umutlarını yineleyen Güney, Beyoğlu Belediyesi olarak Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa