Roblox 'RTE: Vergiden kaçış' oyununu kaldırdı

Erişim yasağı getirilen Roblox, "RTE: Vergiden kaçış" oyununu incelemeye aldı ve yayımdan kaldırdığını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 20:00
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 20:20
Roblox 'RTE: Vergiden kaçış' oyununu kaldırdı
EK
Esra Koçak Editör

Erişim engeli getirilen ve hala engeli kaldırılmayan çevrimiçi oyun platformu Roblox, “RTE: Vergiden Kaçış” isimli oyunu yayımdan kaldırdı. Platform, oyunun kullanıcıları vergi kaçırmaya teşvik ettiğini öne sürdü. Roblox, oyunun geliştiricisinin hesabını da askıya aldı.

7 Ağustos'ta "çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı" iddiasıyla Türkiye'de erişim engeli getirilen ve hâlâ erişime açılmayan Roblox, platformdaki bazı oyunlar için harekete geçti. Roblox yönetimi, platformda yer alan ve bir milyon 100 bin kullanıcı tarafından oynanan "RTE: Vergiden Kaçış" adlı oyunu inceleme altına aldı ve topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırdı.


"RTE: Vergiden Kaçış" oyunu kaldırıldı

Roblox yetkilileri, oyunun "politikacılar hakkında" olduğu ve kullanıcıları "vergi kaçakçılığına teşvik ettiği" gerekçesiyle topluluk kurallarını ihlal ettiğini belirtti. Oyun, birden fazla karakterin yer aldığı bir senaryoda kullanıcıların "saray vergisi", "nefes alma vergisi", "yürüme vergisi", "makam aracı vergisi", "yaşama vergisi" ve "motorlu taşıtlar vergisi" adlı karakterlerden kaçmasını amaçlıyordu. Ayrıca oyunda, bu vergilerin "Suriyeli" adlı karakterlere dokunmaması dikkat çekti. 

Roblox, oyunun geliştiricisi "banavergiver" kullanıcı adlı kişinin hesabını da askıya aldı.



"Atatürk’ten Kaçış" oyunu da yayından kaldırıldı

"RTE: Vergiden Kaçış" oyununun yanı sıra, platformda yer alan "Atatürk’ten Kaçış" adlı başka bir oyun da Roblox tarafından yayından kaldırıldı. Bu oyunun geliştiricisi olan "sgtlego44478" kullanıcı adlı hesabın da platform tarafından askıya alındığı bildirildi.

Roblox'un bu hamleleri, platformdaki içeriklerin denetlenmesine yönelik hassasiyetin arttığını gösteriyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa