Türkiye'nin savunma sanayiinde yeni bir güç: ANKA III

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen ANKA III, iniş takımlarını havada kapatarak önemli bir aşamayı daha tamamladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 20:25
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 20:48
Türkiye'nin savunma sanayiinde yeni bir güç: ANKA III
EK
Esra Koçak Editör

Türk Havacılık Uzay Sanayii, sosyal medya hesabı üzerinden ANKA III'ün önemli bir gelişmesini paylaştı. 28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III'ün, uçuş sırasında iniş takımlarını kapatarak bir adım daha ileriye gittiği duyuruldu. 


ANKA III iniş takımlarını havada kapattı

Yapılan açıklamada, ANKA III'ün üstün performansı bir kez daha vurgulandı. 

Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yapılan açıklamada "ANKA III, ülkemizin savunma gücüne katkı sağlayacak yeni teknolojilere kapı aralıyor. Gelişmiş teknoloji ve yenilikçi tasarımıyla ANKA III, gökyüzünde Türkiye'nin savunma sanayiinde fark yaratmaya hazırlanıyor. Her geçen gün daha da güçlenen bu insansız hava aracı, vatanımızın güvenliği için geri sayıma başladı." ifadelerine yer verildi.


Derin taarruz görevlerinde kullanılacak

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı Projesi, ilk olarak Kasım 2022’de SavunmaSanayiST.com tarafından duyurulmuştu. İlk kez 18 Mart 2023 tarihinde ortaya çıkan platformun, derin taarruz görevlerinde kullanılması bekleniyor.

Aynı zamanda 23 Mayıs 2024 tarihinde çift motorlu bir ANKA-3 konfigürasyonunun üretileceğini eski TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil açıklamıştı.

ANKA-3’ün çift motorlu konfigürasyonunun süpersonik hızlara ulaşarak, Milli Muharip Uçak KAAN ile birlikte operasyonlarda görev alması bekleniyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa