Ankara’da tarihi eser kaçakçılığı: 1108 adet Bizans sikkesi yakalandı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen bin 108 adet sikke ele geçirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Ağustos 2024 21:14
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 21:39
Ankara’da tarihi eser kaçakçılığı: 1108 adet Bizans sikkesi yakalandı
AA
Kaynak AA

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 108 sikke ele geçirildi. Olayla ilgili olarak sikkeleri satmaya çalışan bir kişi gözaltına alındı.


Operasyonun detayları

19 Ağustos'ta elde edilen bilgilere göre, Beypazarı ilçesinde C.A. isimli bir şahsın tarihi eserleri yasa dışı yollarla satmaya çalıştığı tespit edildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, şahsın elindeki sikkeleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisi üzerine harekete geçti.


Ele geçirilen sikkeler muhafaza altına alındı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen bin 108 adet sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan C.A. hakkında adli işlem başlatıldı ve ele geçirilen sikkeler jandarma tarafından muhafaza altına alındı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa