Bazı şirketlerdeki hazine hisseleri Varlık Fonuna aktarıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 12 şirketin hazine hisseleri Varlık Fonuna aktarıldı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 05:17
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 05:21
Bazı şirketlerdeki hazine hisseleri Varlık Fonuna aktarıldı
AA
Kaynak AA

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 12 şirketin sermayesindeki Hazine'ye ait hisseler, Türkiye Varlık Fonuna devredildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Koza-İpek Holding A.Ş., İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş., Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş., ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş., ATP Havacılık Ticaret A.Ş., ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret A.Ş., REK-TUR Reklam Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti., Koza Prodüksiyon ve Ticaret A.Ş., İpek Online Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti., Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Özdemir Antimuan Madenleri A.Ş. ve Koza İpek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret A.Ş.'ye ait hisselerin tamamı, ana ortaklık-iştirak ilişkileri korunarak Türkiye Varlık Fonuna devredildi.

Bu karar, 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.'nin kurulmasına dair kanunun 4'üncü maddesi uyarınca alındı.

Türkiye Varlık Fonu

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye'nin stratejik varlıklarını yönetmek ve uzun vadeli ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla 2016 yılında kurulan bir devlet fonudur. TVF, ülkenin büyük ve önemli kamu varlıklarını bünyesinde toplar ve bu varlıkları daha verimli bir şekilde değerlendirerek ekonomiye katkı sağlamayı hedefler. TVF, Türkiye'nin ekonomik ve finansal istikrarını desteklemek, büyük projelere finansman sağlamak, stratejik yatırımlar yapmak ve küresel pazarlarda Türkiye'yi daha güçlü bir konuma getirmek için kullanılmaktadır.

TVF, günümüzde 7 farklı sektörden 30 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahiptir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa