Yunanistan'daki yangında yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi

Yunanistan'da 11 Ağustos'ta Atina yakınlarındaki Varnavas’ta başlayan yangın sonrası yüzlerce ev küle döndü...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 06:22
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 06:41
Yunanistan'daki yangında yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi
AA
Kaynak AA

Yunanistan'da 11 Ağustos'ta Atina yakınlarındaki Varnavas'ta başlayan ve yılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen yangında, 146 evin kullanılamaz hale geldiği açıklandı.

Yangından etkilenen bölgelerdeki yapıların değerlendirilmesi amacıyla başlatılan incelemelerin ilk aşaması tamamlandı. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığına bağlı ekiplerin yürüttüğü bu incelemede, toplam 242 evden 146'sının ciddi hasar gördüğü ve oturulamaz durumda olduğu tespit edildi.

Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemi, yangının Vrilisia'dan Halandri'ye kadar yayılarak 104 kilometrekarelik bir alanı yok ettiğini bildirdi. Atina Ulusal Gözlemevi ise son 8 yılda Attiki bölgesinde, Atina'yı da kapsayan 450 kilometrekarelik ormanlık alanın yandığını ve bu ormanların bölgenin toplam ormanlık alanının yüzde 37'sini oluşturduğunu belirtti.


Yeni yangınlar için sarı alarm verildi

Öte yandan komşu Yunanistan'da İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı tarafından yayımlanan yangın riski tahmin haritasına göre, ülkenin birçok bölgesinde yüksek orman yangını riski bulunuyor.

Bu riskli bölgeler arasında Atina'nın da yer aldığı Attiki, Orta Yunanistan, Mora Yarımadası, Doğu Makedonya ve Trakya, Halkidiki, Girit, Zakinthos, Kefalonya ve Rodos adaları bulunuyor.


Yangın riskinin yüksek olması nedeniyle itfaiye teşkilatının ikinci derece alarm durumuna geçtiği bildirildi. Ayrıca, gün boyunca hava gözetleme devriyeleri yapılacağı belirtildi.

Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, yangın çıkarma riski taşıyan her türlü faaliyetten kaçınmalarını tavsiye etti. Yangın çıkması durumunda ise resmi makamların talimatlarına uyulmasının önemine vurgu yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa