Dilan Polat'ın avukatından tahliye sonrası ilk açıklama...

Dilan Polat’ı ziyaret eden avukatından tahliye sonrası ilk açıklama geldi. İşte haberin detayları ve gün içerisinde yaşananlar...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 06:55
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 06:55
Dilan Polat'ın avukatından tahliye sonrası ilk açıklama...
DHA
Kaynak DHA

Cezaevinden tahliye edildikten sonra kardeşi Sıla Doğu'nun Sarıyer'deki boğaz manzaralı evine yerleşen Dilan Polat, gece geç saatlerde avukatı Sevinç Horoz ile görüştü. Horoz, Dilan Polat'ın cezaevi sürecinde sağlık ve psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek, "Şimdi çocuklarına ve ailesine kavuştu, çok mutlu" dedi.


'Kara para aklama ve vergi kaçırma' suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Dilan Polat, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Polat, kardeşinin Sarıyer'deki evine gelerek çocukları ve ailesiyle buluştu. Gece saatlerinde ziyaretine gelen avukatı Sevinç Horoz, Dilan Polat'ın sağlık durumu ve tahliye süreci hakkında açıklamalarda bulundu.


Horoz, tahliye süreciyle ilgili olarak "9 Ağustos'ta yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluğun devamına karar verilmişti. Savcılığın tahliye yönündeki mütalaasına dayanarak bir üst mahkemeye itirazda bulunduk ve bu itiraz sonucunda tahliye kararı çıktı" dedi. Horoz, itirazlarının olumlu sonuçlanacağını beklediklerini de ekledi.

Dilan Polat'ın sağlık durumuna değinen Horoz, cezaevi koşullarının Polat üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. "Sağlık problemleri ve psikolojik sorunlar yaşadı ama şimdi ailesiyle birlikte olduğu için çok mutlu" dedi. Horoz, Polat'ın yurtdışı yasağı dışında herhangi bir adli kontrol şartı olmadığını ve 4 Eylül'de mahkemede ifade vereceğini belirtti.

Son olarak, Dilan Polat'ın tahliye sonrası yaşadığı mutluluğa dikkat çeken Horoz, "Şu anda çocukları ve ailesiyle birlikte olmanın sevincini yaşıyor. Eşi Engin Polat da çok mutlu, eşinin ve çocuklarının bir arada olması onu sevindirdi" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa