Altın Koza Film Festivali'nde finalistler belli oldu

31. kez düzenlenecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistlerin adı netleşti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 10:10
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 10:27
Altın Koza Film Festivali'nde finalistler belli oldu
O
Onur Çetinkaya Editör

Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, 11 film finale kalmış durumda. Bu filmler, Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar'dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Finale kalan filmler arasında Vuslat Saraçoğlu'nun "Bildiğiniz Gibi Değil", Erkan Tahhuşoğlu'nun "Döngü", Türker Süer'in "Gecenin Kıyısı", Hikmet Kerem Özcan'ın "Hakkı", Murat Fıratoğlu'nun "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri", Burak Çevik'in "Hiçbir Şey Yerinde Değil", Ceylan Özgün Özçelik'in "On Saniye", Doğuş Algün'ün "Ölü Mevsim", Zeynep Köprülü'nün "Su Yüzü", Orhan İnce'nin "Umut" ve Gürcan Keltek'in "Yeni Şafak Solarken" adlı yapıtları yer alıyor.

Bu yıl 81. kez düzenlenecek Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak "Gecenin Kıyısı" ve "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmleri ile Karlovy Vary Film Festivali'nde gösterilen "Hiçbir Şey Yerinde Değil" ve Locarno Film Festivali'nin ana yarışmasında yer alan "Yeni Şafak Solarken" filmleri, Türkiye'de ilk kez Adana'da izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, "Döngü", "On Saniye", "Ölü Mevsim", "Su Yüzü" ve "Umut" filmleri de dünya prömiyerlerini Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapacak.

Serenay Sarıkaya jüride

Yarışmada En İyi Film Ödülü'nü kazanan eser, 1 milyon 500 bin lira ile ödüllendirilecek. Jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yapacağı yarışmanın jürisinde, Mehmet Aslantuğ, Serenay Sarıkaya, Nermin Yıldırım, Mustafa Kara, Ayris Alptekin ve Müge Turan gibi önemli isimler yer alıyor. Bu yılki festival, hem Türkiye'deki hem de uluslararası alanda büyük ilgi gören filmleri sinemaseverlerle buluşturmayı hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa