Görevini devreden Biden gözyaşlarına boğuldu

ABD Başkan adaylığından çekilen ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşma sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 10:55
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 12:33
Görevini devreden Biden gözyaşlarına boğuldu
O
Onur Çetinkaya Editör

5 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler için Amerika Birleşik Devletleri'nde geri sayım başladı. 

Yaşı tartışma konusu olan Demokrat Başkan'ın, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile televizyon tartışmasının ardından adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar arttı.

ABD Başkanlık yarışında Donald Trump ile birlikte karşı karşıya gelecek ABD Başkanı Joe Biden seçime 4 ay kala adaylıktan çekildiğini açıkladı.


Kararını sosyal medya hesabından duyuran 81 yaşındaki Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

2020 seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris'i seçmenin aldığı en iyi karar olduğunu söyleyen Biden, "Bugün de Kamala'ya partimizin adayı olması için tam destek ve onayımı veriyorum." ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Biden için ülkenin en kötü başkanı benzetmesini kullandı. 

Adaylıktan çekilme süreci öncesinde ise ABD suikast girişimi ile sarsıldı. Pensilvanya’da destekçilerine konuşma yapan Trump'a silahlı saldırı düzenlendi. Trump, kürsüde konuşurken silahlı saldırı sonucu sağ kulağından yaralandı.  

Trump'tan "Korkmayacağız" mesajı

Öte yandan suikast girişiminde bulunulan eski Başkan Donald Trump, yeni açıklamalarda bulundu.  Birlik olunması gerektiğini vurgulayan Trump, "Güçlü ve kararlı kalarak, kötülüğün kazanmasına izin vermeyerek gerçek karakterimizi göstermemiz her zamankinden daha önemli." ifadesini kullandı. Trump sözlerinin devamında, korkmayacaklarını aksine kötülük karşısında meydan okuyacaklarını belirtti.

Ağlayarak veda etti

ABD Başkanı Biden, Chicago'daki Demokrat Parti Kongresi'nde konuştu. KonuşmasındaABD başkan adayı Harris'e desteğini bir kez daha yineleyen Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a sert ifadeler kullandı.

Konuşmasında 10 aydır Gazze'de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Biden, Gazze'de ateşkes sağlanabilmesi için çok çalıştıklarını ve en kısa zamanda bir ateşkese ulaşılmasını umduğunu ifade etti. 50 yıllık siyasi kariyerinin sonuna gelen Biden konuşmasının sonunda ise görevi devrederken gözyaşlarına hakim olmadı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa