Galatasaray, İsviçre takımları ile 18. mücadelede!

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Galatasaray yarın Young Boys'un misafiri olacak. Cimbom 11 galibiyet, 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 11:04
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 12:13
Galatasaray, İsviçre takımları ile 18. mücadelede!
AA
Kaynak AA

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys ile karşılaşmak için hazırlandığı maç öncesinde, İsviçre takımlarına karşı olan geçmiş başarılarıyla dikkat çekiyor. Geçen sezonu Trendyol Süper Lig'de şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine play-off turundan katılıyor. Fenerbahçe'nin üçüncü eleme turunda Lille'e elenmesinin ardından Türkiye'yi bu turnuvada temsil edecek tek takım olan Galatasaray, ilk maçını İsviçre'nin başkenti Bern'de, Wankdorf Stadı'nda Young Boys'a karşı oynayacak. Karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak ve rövanş maçı 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da yapılacak.


İsviçre takımlarına karşı üstün performans

Galatasaray, Avrupa kupalarında İsviçre takımlarıyla toplamda 17 kez karşılaştı ve bu maçlardan 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. İsviçre temsilcilerine karşı oynadığı maçlarda rakip filelere 42 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 29 gol gördü. Bu istatistikler, sarı-kırmızılı ekibin İsviçre takımlarına karşı genel anlamda üstün olduğunu gösteriyor.


Young Boys ile ilk karşılaşma

Galatasaray, Young Boys ile Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşacak. Daha önce İsviçre takımlarından Zürih, Sion, Neuchatel Xamax, Grasshoppers, St. Gallen ve Bellinzona ile mücadele eden sarı-kırmızılılar, Young Boys'a ilk kez rakip olacak.


İç saha avantajı

Galatasaray, İsviçre takımlarıyla evinde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak önemli bir iç saha performansı sergiledi. Evinde rakip ağlara 24 gol atan sarı-kırmızılılar, sadece 7 gol yedi. Deplasmanda oynadığı 8 maçta ise 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.


Geçmişteki efsane maçlar

Galatasaray'ın İsviçre takımlarıyla oynadığı en unutulmaz maçlardan biri, 1988-1989 sezonunda Neuchatel Xamax'a karşıydı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden Galatasaray, İstanbul'daki rövanşta 5-0'lık tarihi bir galibiyetle çeyrek finale yükseldi. Bu maç, Türk futbol tarihinin en önemli karşılaşmalarından biri olarak hafızalarda yer etti.


Young Boys’un Türk takımlarıyla geçmişi

Young Boys, daha önce Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla sadece bir kez karşılaştı. 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fenerbahçe ile karşılaşan İsviçre ekibi, İsviçre'deki ilk maçta 2-2 berabere kalmış, İstanbul'daki rövanşı ise 1-0 kazanarak play-off turuna yükselmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa