Gazze'de insanlık dramı! Şehit sayısı artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde saldırıları sonucu şehit sayısı artıyor. 319 gündür süren saldırılarda 40 bin 173 Filistinli hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 12:06
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 12:37
Gazze'de insanlık dramı! Şehit sayısı artıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

7 Ekim'de başlayan İsrail saldırıları 319'uncu gününde.


10 aylık süreçte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin üzerinden elini çekmedi. Bebek katili, katliamını her geçen gün arttırdı. 


İsrail saldırıları ve baskıcı politikası süresince Filistinliler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Zulmün yaşandığı Gazze'de insanlık dramını tüm dünyada yankılandı.


Filistin'e destek ülkeler bir anda önce saldırıların bitmesini ve uzlaşı için İsrail'e mesajlar iletti ancak Netanyahu tepkiler karşısında durmaksızın masumlara saldırmaya devam etti. 


Saldırılarda okullar, hastaneler ve savaştan kaçan sivillerin yaşadığı tampon alanlar alçakta İsrail uçakları tarafından bombalandı.


Bebek, çocuk, yaşlı, kadın ve gazeteci dinlemeden haince saldıran İşgalci İsrail hükümeti, kendi ülkesinde de tepkilerin odağı oldu. Netanyahu karşıtı binlerce kişi sokaklara dökülerek Netanyahu'yu protesto etti.


Gözünü kan bürümüş katil başbakan, saldırıların devam edeceğini söylerken başta Türkiye olmak üzere Filistinlilere destek ülkeler Netanyahu'nun bir an önce yargılanmasını istiyor.

Saldırıların bitmediği Gazze'de İsrail 24 saat katliamlarını sürdürdü. 3 saldırıda 34 Filistinli hayatını kaybetti. 114 kişi de alçak saldırılarda yaralandı. 319 gündür süren çatışmalarda ise şehit sayısı 40 bin 173'e, yaralı sayısı da 92 bin 857'ye çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa