İsrail ordusu tedirgin! "Lübnan roketleri yangın çıkardı"

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine atılan 55 roket mermisinin birçok bölgede yangın çıkmasına yol açtığı bildirildi. İsrail ordusu sirenleri çaldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 12:27
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 12:41
İsrail ordusu tedirgin! ''Lübnan roketleri yangın çıkardı''
AA
Kaynak AA

Soykırımcı İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Yukarı Celile ve Golan Tepeleri'nde uyarı sirenleri devreye girdi. Lübnan topraklarından atılan yaklaşık 55 roket mermisi tespit edildi" denildi. Bazı roketlerin imha edildiği, bazılarının ise açık alanlara düştüğü aktarıldı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.


İsrail yanıyor

İsrail'in kuzey bölgelerine düşen roketler nedeniyle bazı alanlarda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, yangınları kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.


İsrail'den hava saldırısı

İsrail ordusu, bir roket rampasını hedef aldıklarını duyurdu. Ayrıca dün Lübnan'ın güneyindeki Mansuri ve Taybe bölgelerinde Hizbullah'a ait iki roket rampasına hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.


Lübnan'daki saldırılarda bir Suriyeli yaralandı

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesine düzenlediği bombalı saldırıda bir Suriyeli işçi yaralandı. Yaralı, tedavi için Marjayoun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Hizbullah'tan İsrail'e misilleme

Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek amacıyla ve İsrail'in El-Beka bölgesine yönelik saldırılarına karşılık olarak, Nefah Kışlası'ndaki 210. Golan Tümeni'nin askeri karargahı ile Yarden Kışlası'ndaki 210. Tümenin Zırhlı Tugayı ve topçu alayına yoğun saldırı düzenlediklerini açıkladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa