Bakan Bak duyurdu! KYK yurt başvuruları başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberde.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 13:29
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 13:47
Bakan Bak duyurdu! KYK yurt başvuruları başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvuruları 20 Ağustos itibarıyla başladı. 

Üniversite kayıtlarını yaptırmayı bekleyen öğrenciler, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlara başvuru yapmaya hak kazandı.  Öğrencilerin heyecanla beklediği açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan geldi. Bakan Bak, yurt başvurularının başladığını duyurdu.

2024-2025 KYK yurt ücretleri

Bu yılın KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı, ancak geçtiğimiz dönemin ücretleri ise,  Tip 1: Aylık 345 lira ,Tip 2: Aylık 405 lira ,Tip 3: Aylık 480 lira ,Tip 5: Aylık 510 lira ,Tip 6: Aylık 570 lira olarak belirlenmişti. 

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor. Şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleriyle birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler. Alternatif olarak, internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile  de giriş yapabilirler.

Başvurular, 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli bir şekilde değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları incelenecek ve ailenin gelir durumu ile başarı kriterleri gibi faktörler göz önünde bulundurularak yerleştirme işlemleri yapılacak. Beyanların doğruluğu ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından denetlenecek.

Kimler KYK Yurtlarında ücretsiz kalabilir?

Bazı öğrenci grupları KYK yurtlarında  Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olan, yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, devlet koruması altında olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayanlar ücretsiz kalma hakkına sahip olabilecek. 

Son gün 24 Ağustos 

Başvurular 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'da sona erecek. KYK yurt başvuru sonuçlarının ise Eylül ayının ortalarında açıklanacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa