Mamak Belediyesinden barınak iddiasına yanıt!

Mamak Belediyesi, Kutludüğün Hayvan Barınağı ile ilgili gündeme gelen iddialarla ilgili açıklamada bulundu. Personel hakkında yasal işlem başlatıldı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 13:34
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 14:01
Mamak Belediyesinden barınak iddiasına yanıt!
Ecem Çetin Editör

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan ve Mamak Belediyesine ait olan Kutludüğün Hayvan Barınağı ile ilgili bir takip haberler gündeme geldi. 

Barınağın temiz olmadığı, hayvanların ölüme terk edildiği, veteriner hekim bulunmadığı, hasta köpeklere bakım yapılmadığı iddia edildi. 


Mamak Belediyesi o iddiaların ardından açıklama yaptı. 

Açıklamada, Mamak Belediyesi olarak Kutludüğün Hayvan Barınağı’nda kapsamlı inceleme başlattığı belirtildi. 


Mamak Belediyesinden yapılan açıklamada, incelemeler sonucunda görevlerini yerine getirmeyen sorumlu personel hakkında işlem başlatıldığı ifade edildi.

"Hayvanların yaşam koşullarının olumsuz etkilendiği tespit edildi"


Açıklamada, görüntülerin ardından Mamak Belediyesinin harekete geçtiği ve verilen talimatlara rağmen Kutludüğün Hayvan Barınağı'ndaki sorumluların görevlerini yerine getirmediği ve bu durumun hayvanların yaşam koşullarını olumsuz etkilediğinin tespit edildiği aktarıldı. 


Sorumlu personel hakkında soruşturma

Belediye, talimatlara ve yönetmeliklere uymayan personel hakkında soruşturma başlatıldığını ve soruşturma süreci boyunca ilgili personelin görevden uzaklaştırıldığını belirtildi. 

Sokak hayvanları teklifi

AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gitmek için geçtiğimiz aylarda bir kanun teklifinde bulundu. Oldukça tartışılan ve konuşulan bu kanun teklifine göre; Sokak köpekleri 30 gün süre içerisinde sahiplendirilmeye çalışılacak. Bu 30 günlük sürede sahiplendirilemeyen köpekler uyutulacak. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa