İzmir'de ölü balık skandalı! Kötü koku vatandaşı çileden çıkardı

İzmir'in Bayraklı ilçesi sahilinde kıyıya vuran ölü balıklar, çevrede kötü kokuya ve sineklerin çoğalmasına neden oldu, vatandaş adeta isyan etti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 14:03
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 14:59
İzmir'de ölü balık skandalı! Kötü koku vatandaşı çileden çıkardı
Kübra Şenal Editör

İzmir'de çoğunluğunu çupra ve levrek balıklarının oluşturduğu yüzlerce ölü balık, kıyıya vurdu. Sahildeki kirliliğinin artmasına sebep olan ölü balıklar, etrafa kötü koku yayarken aynı zamanda adeta sinek istilasına neden oldu.


Her geçen saniye bakteri üreten ölü balıklar vatandaşın sağlığını tehdit ederken çevre sakinleri durumdan endişeli.


İzmir'de  sahil boyunca yüzlerce ölü balık

Bayraklı sahilinde kıyıya vuran balıkların görüntüsü ve denizdeki kirlilik, ilçede ağır bir kokuya yol açtı. Sahilde yürüyüş yapan ve balıkları fark eden vatandaşlar, durumdan büyük rahatsızlık duyarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sahildeki ölü balıkları toplamak için çalışmalara başladığı belirtildi.


“Koku dayanılmaz hale geldi”

Bölgedeki ağır koku nedeniyle şikayetçi olan Ahmet Husalar (43), “Sürekli bu yoldan geçiyorum ve son zamanlarda kokunun arttığını fark ediyorum. İzmir, medeniyetin başkenti olarak anılıyor ama burada insanlar balık yiyemiyor; ancak balık kokusunu bolca çekiyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Kışın ara sıra duyulan koku, yaz aylarında dayanılmaz bir hal alıyor. Artık belediyeden hizmet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


“Körfezin durumu felaket”

Sahilde yürüyüş yapan bir diğer vatandaş Rıdvan Şinasi (71), körfezin geçmişteki halini hatırlatarak, "Çocukken burada denize girerdik, çok güzeldi. Körfezde yunusları, kaplumbağaları görürdük; ama şimdi hiçbiri kalmadı. Körfezin kendi kendini temizlediği söyleniyordu, ancak şu anki manzara bunun doğru olmadığını gösteriyor. Körfezin bu duruma gelmesi üzücü. Su çok kirli ve bu durumun acil bir şekilde ele alınması gerekiyor. Körfezin hali gerçekten felaket" dedi.


"CHP belediyesinden temiz bir deniz istiyoruz”

Son birkaç gündür kötü kokunun arttığını belirten Recep Çolak (65) ise, "Buraya vakit geçirmeye geliyoruz ama son günlerde koku dayanılmaz hale geldi. Balıklar ölmüş, deniz çöplük içinde. Sahil güzel yapılmış ama bu kokuyla burada durmak zor. Dün geldik, koku vardı; bugün belki geçmiştir dedik, ama koku hala devam ediyor. 


Belediye bu duruma bir çözüm bulmalı. Sahilde mikrop yayılabilir. Denizin temizlenmesi lazım ki vatandaş burada rahatça oturabilsin. Bornova'da yaşıyorum ve burada vakit geçirmek istiyorum, ama bu pislikte kimse sahilde kalmayacak. 


Rica ediyorum, bize temiz bir deniz bıraksınlar" şeklinde konuştu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa