İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin konuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:12
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:09
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen İBB Başkanlığı seçimi 6 Mayıs'ta iptal edildi.


Yenilenen seçimde Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun 4 Kasım 2019'daki basın açıklamasında o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik söylemleri nedeniyle hakkında dava açılmıştı.


 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl mahkumiyet cezası verildiğini iddia edildi.


CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlayan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ziyaret sonrası hakkındaki dava ve siyasi yasak söylemlerine yanıt verdi. 


Hakkındaki davanın utanç verici olduğunu dile getiren İmamoğlu, adaletsiz ve hukuksuzluk olduğunu belirtti. Dava sürecinin takip edildiğini açıklayan  Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dosyanın İstinaf'ta  olduğunu söyledi.


"Böyle bir dava olmaz"

Yargının adaletli bir karar vermesini umduğunu ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu,  Siyaseten Ekrem İmamoğlu kazançlı, zararlı çıktı meselesi konuşmuyorum bile. Ülkemiz kazansın. Ülkemizin kazanması için de adalet işlesin. Böyle bir dava olmaz. Umarım hızlıca karar çıkar." dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa