42 kadını öldüren zanlı karakoldan kaçtı

Kenya'da, aralarında karısının da olduğu 42 kadını öldürmekle suçlanan katil zanlısı karakoldan kaçtı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:39
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 15:45
42 kadını öldüren zanlı karakoldan kaçtı
AA
Kaynak AA

Kenya'da 42 kadını öldürmekle suçlanan Collins Jumaisi'nin, başkent Nairobi'deki Gigiri Polis Karakolu'ndan kaçtığı bildirildi. Kenya Polis Sözcüsü Resila Atieno Onyango, Jumaisi'nin de aralarında bulunduğu 13 zanlının polis nezaretinden firar ettiğini açıkladı. Güvenlik güçleri, kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.


Nasıl firar etti?

Firar eden zanlılardan Collins Jumaisi, 2022'den bu yana aralarında eşinin de bulunduğu 42 kadını öldürdüğünü itiraf etmişti. Nairobi'nin Mukuru bölgesinde 12 Temmuz'da çeşitli zamanlarda öldürüldüğü belirlenen 9 kişinin cesedi bulunmuş, bu cesetlerden 8'inin kadın olduğu tespit edilmişti. Aynı bölgede daha sonra ceset parçalarıyla dolu torbalar bulunmuştu.


İtiraf etmiş ve cesetler bulunmuştu

Kenya polisi, Jumaisi'nin uzun bir süredir aranan bir seri katil olduğunu belirlemiş ve yakalandıktan sonra yaptığı itiraflarla cinayetlerin detaylarını ortaya çıkarmıştı. Şu an kaçak durumda olan Jumaisi'nin yeniden yakalanması için ülke genelinde büyük bir güvenlik operasyonu yürütülüyor.


Polis teşkilatının güvenliği tartışılıyor

Bu olay, ülkede büyük yankı uyandırmış ve polis teşkilatının güvenliği konusunda ciddi eleştiriler gündeme gelmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa