Çocuk felci aşıları Gazze’ye ulaşmadı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, çocuk felci aşılarının Gazze'ye hala ulaşmadığı bilgisi verildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:48
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:59
Çocuk felci aşıları Gazze’ye ulaşmadı
AA
Kaynak AA

Çocuk felci vakası tespit edildi, aşılar bekleniyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından hala bölgeye çocuk felci aşısının ulaşmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, aşıların gelmesi ve kampanyanın başarılı olabilmesi için güvenli koşulların sağlanması gerektiğini belirtti. Bu durum, ateşkesin zorunluluğunu da beraberinde getiriyor.


Aşılama için güvenli koşullar sağlanmalı

Bakanlık yetkilileri, çocuk felciyle mücadele kapsamında tüm çocuklara ulaşabilmek için aşılama kampanyası sırasında güvenliğin sağlanmasının elzem olduğunu vurguladı. Bunun gerçekleşebilmesi için ise ateşkesin ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


İlk vaka 16 Ağustos'ta tespit edildi

Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakası 16 Ağustos'ta tespit edilmişti. Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, bu durumun tespit edilmemiş yüzlerce vakaya işaret edebileceğini belirtti. Ramazan, virüsle bulaşan her 200 vakadan birinin çocuk felci semptomları gösterdiğini kaydetti.


Gazze'de insani kriz derinleşiyor

Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 2 milyona ulaşmış durumda. Bölge halkı açlık, su, ilaç ve hijyen malzemesi eksikliğiyle mücadele ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda, 16 bin 480’i çocuk ve 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplamda 40 bin 139 Filistinli hayatını kaybetti. 92 bin 743 kişi ise yaralandı. Saldırılar nedeniyle sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edildi ve enkaz altında hala binlerce kişinin bulunduğu belirtiliyor.


Aşılamanın önemi artıyor

Gazze'deki bu kriz, aşılama kampanyasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ancak, bölgedeki çatışmalar ve İsrail'in saldırıları nedeniyle aşıların güvenli bir şekilde dağıtılması ve uygulanması büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa