Ukrayna'da acil durum! Rusya, Sumi Oblastı'na bombardıman düzenledi

Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik tırmanıyor. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından Rusya'nın Sumi Oblastı'na saldırı düzenlediği kaydedildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:58
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:13
Ukrayna'da acil durum! Rusya, Sumi Oblastı'na bombardıman düzenledi
Kübra Şenal Editör

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Sumi Oblastı'na Rus güçleri tarafından bombardıman gerçekleştirildiğine ilişkin açıklama yaptı.


Ukrayna-Rusya gerilimi tırmanıyor

Bir çok evin ağır hasar gördüğü belirtilen saldırı sonrasında çıkan yangına müdahale etmek için ekipler olay yerine sevk edildi.

Karşılıklı çatışmaların devam ettiği Rusya-Ukrayna geriliminde, Donetsk’te Rus zırhlıları, Kursk bölgesinde ise Ukrayna’ya ait zırhlı araçlar imha edilmişti.

Her iki ülkenin savunma bakanlıkları tarafından saldırılara ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.


Ukrayna'dan İHA'lı karşılık

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde gerçekleştirilen bir operasyonda Rus zırhlı araçlarına yönelik İHA saldırıları düzenlediğini duyurarak şu ifadelere yer vermişti:


Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesinde Ukrayna’ya ait zırhlı araçların Lancet tipi İHA’larla vurularak imha edildiğini, "Kursk Bölgesi'nin sınırında, bir Lancet mühimmatı ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir aracın imha edildiği kaydedildi" ifadeleriyle açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa