El konulan 300 cennet papağanı Manisa'dan Gaziantep'e getirildi

Manisa'da kaçak yolla çoğaltılan Cennet Papağanları bulunmuştu. Ele geçirilen 300 Cennet Papağanı'nın tamamı Gaziantep'e getirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:58
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:11
El konulan 300 cennet papağanı Manisa'dan Gaziantep'e getirildi
AA
Kaynak AA

Manisa'da kaçak yollarla papağan çoğaltıldı

Manisa'da, kaçak yollarla çoğaltıldığı belirlenen 300 adet cennet papağanı, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na teslim edildi. Manisa Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine harekete geçerek, yasa dışı olarak çoğaltılan cennet papağanlarını tespit etti. Gerçekleştirilen arama sonucunda 300 cennet papağanı ele geçirildi.

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na taşındılar

Olayın ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler ve ekibi, papağanları almak üzere özel araçlarıyla Manisa'ya geldi. Ele geçirilen papağanlar, özenle Gaziantep'e taşındı ve Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na getirildi.


Papağanlar karantinaya alındı

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda karantina altına alınan cennet papağanları, ziyaretçilerin ilgisine sunulmadan önce gerekli bakım ve beslenme işlemlerine tabi tutuluyor. Daire Başkanı Celal Özsöyler, papağanların yolculuk sırasında yaşadıkları stres ve su kaybı gibi sorunların giderildiğini belirtti.


Özsöyler: "Hayvanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Özsöyler, Türkiye genelinde yaban hayvanları için bir kurtarma merkezi olarak da hizmet verdiklerini vurguladı. Manisa'da uygunsuz şartlarda çoğaltılan cennet papağanlarının durumu hakkında bilgi veren Özsöyler, "Şu anda hepsi karantinada, beslenmeleri yapılıyor. Hayvanların yol stresi ve su kayıpları giderildi. Karantina sürecinden sonra bakımlarını sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa