Köpeklerin saldırısına uğrayan şahsın son anı

İstanbul'da köpeklerin saldırısı sonrası hayatını kaybeden Ayhan Özçelik’in son anları vatandaşlar tarafından kaydedildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 16:18
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:49
Köpeklerin saldırısına uğrayan şahsın son anı
O
Onur Çetinkaya Editör

Sokak hayvanları yasası olarak bilinen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu. 


Tartışmalara sebep olan düzenleme 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek ardından rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

Hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilecek. 

Bazı belediyelerin köpekleri topladığı haberleri gelirken kimi yerlerde ise sokak hayvanları insanlara saldırmaya devam ediyor.  O anlardan birinde ise bu kez bir kişi can verdi. 

İstanbul'un Fatih ilçesinde akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen 40 yaşındaki Ayhan Özçelik, sabah saatlerinde boş arazide yürüyüş yaptığı sırada çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 


Saldırı sırasında vücudunun çeşitli bölgelerinden ve boynundan ağır yaralanan Özçelik, acı içinde bağırarak yardım istedi. O esnada bölgede bulunan Fatih Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri Özçelik’in yardımına koştu. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ayhan Özçelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Fatih Belediyesi harekete geçti

Ayhan Özçelik'in hayatını kaybetmesinin ardından Fatih Belediyesine bağlı ekipler, özel mülk olan arsada gerekli izinleri alarak başıboş saldırgan sokak köpeklerini toplama çalışmalarına başladı. Toplamda 6 köpeğin olduğu tahmin edilen alanda 2 köpek sakinleştirici iğne kullanılarak araca konuldu. Ekiplerin alanda çalışmaları devam ediyor.

Son anları kamera

Köpeklerin vahşice saldırısına uğrayan talihsiz adamın  vücudundan derin yaralar oluştuğu görüldü. Can çekişen 40 yaşındaki Özçelik'in o anları vatandaş tarafından kaydedildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa