İsrailli Bakan Gilad Erdan BM'yi hedef aldı! Yeni Netanyahu mu?

İsrailli Bakan Gilad Erdan, daimi temsilcisi olduğu BM'yi hedef aldı. Erdan, "BM binaları kapatılmalı ve yeryüzünden silinmeli" dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 16:32
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 16:44
İsrailli Bakan Gilad Erdan BM'yi hedef aldı! Yeni Netanyahu mu?
AA
Kaynak AA

İsrail'in Kamu Güvenliği Bakanlığı, Stratejik İlişkiler Bakanlığı ve Enformasyon Bakanlığında görev yapan aynı zamanda BM'nin daimi temsilcisi olan Gilad Erdan, Maariv gazetesine verdiği demeçte BM hakkında açıklamalarda bulundu.


BM binalarının yeryüzünden silinmesi gerektiğini savunan Erdan, katil Netanyahu'nun yerine geçmek istediğini de belirtti.


Gilad Erdan BM'yi hedef aldı

İsrail gazetesi Maariv'de geçen haberde Erdan, "BM binalarının kapatılması ve yeryüzünden silinmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

ABD'nin New York'taki BM binasına dikkati çeken Erdan, bu binanın dışarıdan güzel görünebildiğini ancak aslında eğri ve çarpık olduğunu savundu.

Erdan, gelecek planlarına ilişkin de açıklama yaptı. "Bir misyonunun olduğunun farkında olduğunu" söyleyen Erdan, kendisini Başbakan Binyamin Netanyahu döneminden sonra Likud'a lider olarak gördüğünü açıkladı.

Maariv gazetesindeki haberde, İsrailli Bakan Erdan'ın BM'ye karşı bu tür ifadeleri ilk kez kullanmadığı belirtildi.


BM'ye karşı görülmemiş önlem önerisi

Erdan, geçen ay yaptığı başka bir açıklamasında ise, İsrail'e karşı önyargı barındırdığını iddia ettiği Kudüs'teki BM yerleşkesini kapatmak ve İsrail'de bulunan kuruluşların liderlerini sınır dışı etmek gibi BM aleyhine görülmemiş önlemler alınması gerektiğini savunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa