Netanyahu anlaşmaya engel oluyor! "Gazze'den çekilmeyeceğiz"

Soykırımcı Netanyahu, Hamas ile anlaşma müzakerelerine uymayarak Gazze Şeridi'nden ve Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyeceğini söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 16:54
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 17:12
Netanyahu anlaşmaya engel oluyor! ''Gazze'den çekilmeyeceğiz''
Kübra Şenal Editör

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki İsrailli esir ailelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Netanyahu'nun görüşmede, İsrail ile Hamas arasında yürütülen Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması için dolaylı müzakerelerde şart koştuğu Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndan ayrılmayacaklarını söylediği belirtildi.


Ayrıca Siyonist Başbakan, Netzarim ile Philadelphi Koridoru'nun İsrail açısından "askeri ve siyasi açıdan stratejik kazanç" olduğunu söylediği aktarıldı.

İsrailli Zvika Mor, Netanyahu'ya inanmıyor

Görüşmenin ardından Ulusal bir radyo kanalına açıklamada bulunan, oğlu Gazze'de esir olan Zvika Mor, Netanyahu'nun Hamas ile bir anlaşma yapacağına inanmadığını söyledi.


Netanyahu'nun ısrarı anlaşmanın önünde engel

Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerini çeşitli bahanelerle geciktirmeye ya da engellemeye çalıştığı kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakereleri için dün Mısır'a giden İsrailli heyet, Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'na ilişkin Hamas'la bir anlaşmaya varamadan Tel Aviv'e dönmüştü.

İsrail, askerlerini Philadelphi Koridoru'nda tutmak istediği ancak Mısırlılar ile Filistinlilerin İsrail ordusunun tamamen çekilmesi gerektiğini savundukları kaydediliyor.

Kahire yönetimi ise ayrıca İsrail'in Refah Sınır Kapısı'ndan da tamamen çekilmesinde ısrarcı davranıyor.


Netanyahu'dan yeni şart talebi

Netanyahu, 27 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes taslağının İsrail'in hazırladığı tekliften farklı olduğunu ileri sürmüş anlaşmaya yeni şartlar talep etmişti.

Soykırımcı Netanyahu, Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'nun yanı sıra Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail işgalinin devam etmesini istemişti.

Söz konusu İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması amacıyla Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta müzakereler yapılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa