Dilruba K.'nın tutukluluğu devam edecek

İzmir'de bir sokak röportajından sonra iki ayrı suçlamayla tutuklanan Dilruba K.'nin tutukluluğuna devam kararı verildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 17:54
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 18:08
Dilruba K.'nın tutukluluğu devam edecek
EK
Esra Koçak Editör

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesini eleştiren Dilruba K., yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanmıştı. Mahkeme, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla yargılanan Dilruba K. hakkında tahliye kararı vererek adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı koydu.

Ancak, Dilruba K.'nin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla yargılandığı diğer davada tutukluluğunun devamına karar verildi. Avukat Ali Barış Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada müvekkilinin tutukluluk halinin devam ettiğini duyurdu.


İlk Duruşma 3 Eylül'de

Savcılık, Dilruba K. hakkında hızlı bir şekilde iddianame hazırlayarak mahkemeye sunmuştu. Bu iddianame kabul edildi ve davanın ilk duruşması 3 Eylül tarihinde yapılacak.


Sokak röportajları RTÜK'ün takibinde

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında "sokak röportajları" veya "vatandaşın görüşü" gibi adlarla yapılan yayınlara ilişkin açıklama yapmıştı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında "sokak röportajları" veya "vatandaşın görüşü" gibi adlarla yapılan yayınlara ilişkin, "Bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar, görsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren Anayasal bir kurum olan RTÜK'ün takibindedir. RTÜK, kitleleri sosyolojik çatışmalara sevk eden bu tip yayın faaliyetleriyle alakalı görsel yayıncılık ilkeleri kapsamında gerekli çalışmaları yapmakta ve sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa