Ali Koç, Göztepe maçına ilişkin bomba iddialarda bulundu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, polisin kendisine saldıran kişiyi gözaltına aldık demesine rağmen maçı locadan izlediğini söyledi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 18:42
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 18:59
Ali Koç, Göztepe maçına ilişkin bomba iddialarda bulundu
BY
Barış Yılmaz Editör

Ali Koç, Süper Lig’in 2’nci haftasında Göztepe – Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayların perde arkasına gazetecilere değerlendirdi.

Olayları ‘talihsizlik’ olarak niteleyen Koç, bazı malum mecralarda Fenerbahçe tahrik ve provoke etti gibi yansıtılmaya, camialarının suçlu gösterilmeye çalışıldığına işaret etti.

Koç, neredeyse suçlunun meşru ve haklı olduğu bir ortam yaratılmasını eleştirdi. 

Şampiyonluklarının çalınmasına, suçlu gösterilmeye alıştıklarını dile getiren Koç, “Ben fiili saldırıya uğruyorum. ‘Yok efendim, ben niye sahadaymışım.’ Otobüsümüz kurşunlanıyor. Hala faili meçhul.     Dedi.

Koç, saha içinde ve saha dışında haksızlıklarla karşılaştıklarını vurguladı.

"BİZ SAHAYA İNDİĞİMİZDE DAHA MAÇ BAŞLAMAMIŞTI"

Cumartesi akşamına 3 Temmuz sürecinde taraftarlarının deplasman maçına gittiğinde yaşatılanların birebir aynısının İzmir’de kendilerine yaşatıldığını ifade eden Koç, daha stada girmeden gözlerinin önünde Fenerbahçe formalarının yakıldığını anlattı.

Ali Koç, devre arasında pek çok biletli taraftarın stada alınmadığını öğrenince akreditasyon kartı olan bir yöneticiyle Fenerbahçe taraftarının olduğu tribüne gittiğini kaydetti.

Taraftarların ‘bize sahip çıkın’ diye bağırdığını aktaran Koç, tribünlerle sahadaki polis arasındaki tatsız olayları yatıştırmak, taraftarlarını tribüne aldırmak için refleks gösterdiklerini söyledi. 

“Evet bazı talimatlara aykırı hareketler yapmak zorundaydık, mesela T alanından geçme gibi. Buna mecburduk. Cezasını bilerek, riskini alarak yapmak zorundaydık” diyen Koç, girişimleri sonrası tahliye kapıları açılıp taraftarların içeri alındığını hatırlattı. 

Koç, işlerini hallettiklerinde daha maçın başlamadığına dikkati çekti.

Taraftarlara zulmedildiğini, sadece onların değil yöneticilerin de biber gazından gözlerinin kıpkırmızı olduğunu belirten Koç, Aynen FETÖ zamanında yaşadıklarımız bunlar. Emniyet taraftarları neden bekletti ve daha önce stada neden getirmedi? Önce bize dendi ki ‘Sizin taraftarlarınız geç geldi.’ İnceledik ve öyle olmadığını gördük     şeklinde konuştu.

Ali Koç, emniyetin tutumunu kabul etmediklerini, etmeyeceklerini ve sonuna kadar üzerine gideceklerini vurguladı.

“BİRİLERİ SİZE BUNU BIRAKIN DİYE TALİMAT MI VERDİ?”

 

"BİZİM ELİMİZDE ÇOK KUVVETLİ BELGELER VE BİLGİLER VAR"

“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANILACAKSA O ZAMAN ÇOK BÜYÜK SIKINTI VAR”

2024 PARİS OLİMPİYATLARI SONRASI YEMEK DÜZENLENDİ

Fenerbahçe Kulübü, 27 sporcu ile katılım sağladığı 2024 Paris Olimpiyatları sonrası yemek düzenledi.

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyona Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra bazı federasyon başkanları da katıldı.

Yemekte konuşan Başkan Ali Koç, kendilerine yıllar önce 

dünyanın en büyük spor kulübü olma misyonu yüklediklerini söyledi. 

Olimpiyatlara 7 branşta, 27 sporcularının katıldığını belirten Koç, onlarla ve tüm kafileyle gurur duyduklarını dile getirdi. 

Koç, her alanda tepeyi hedeflediklerini ve bu 9 branşta bugüne kadar aldıkları madalyalar, kupalar ve yüzlerce kırılan rekorların bu emeklerin karşılığı olduğunu ifade etti. 

Bu yolda güçleri yettiğince devam edeceklerinin altını çizen Koç,  “Kulübümüz kurulduğu günden bugüne, Cumhuriyetimizin hedefleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün prensipleri doğrultusunda, ülkesinin değerlerini sahiplenen, zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir. İnşallah ilelebet bu devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Organizasyonda daha sonra, Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından sponsorlara, federasyon başkanlarına, şube sorumlularına ve sporculara plaket takdim edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa