CHP'li başkanın makam odası haczedildi

CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, yaklaşık 100 milyon liralık borcun ödenmemesi gerekçesiyle haczedildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 20:05
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 20:41
CHP'li başkanın makam odası haczedildi
EK
Esra Koçak Editör

Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Menderes Dal’ın makam odasındaki eşyalar, belediyenin bir firmaya olan borcunun ödenmemesi nedeniyle haczedildi. Alacaklı firma, belediyeye karşı olan yaklaşık 100 milyon liralık alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle icra dairesine başvurdu ve haciz kararı aldırdı.


Borç ve haciz süreci

Döşemealtı Belediyesi, alacaklı firmaya 70 milyon liralık bir hizmet bedeli borçluydu. Ancak faizleriyle birlikte bu borç yaklaşık 100 milyon liraya ulaştı. Borcun ödenmemesi üzerine firma, icra dairesine başvurarak alacağının tahsili için harekete geçti. İcra dairesi de firmanın talebi doğrultusunda Döşemealtı Belediye Başkanlığı makamındaki eşyaların haczedilmesi kararını verdi.


Makam odasındaki eşyalar haczedildi

Kararın ardından, alacaklı firmanın avukatları icra memurları ve polis eşliğinde belediye binasına geldi. Belediye Başkanı Menderes Dal ile görüşen ekip, makam odasındaki koltuk, masa, bilgisayar, televizyon, dolap, masaj koltuğu ve avizeler dahil birçok eşyayı haczetti. Haczedilen eşyalar, nakliye firması ekipleri tarafından paketlenerek bir kamyona yüklendi ve yediemin deposuna götürüldü.


Alacaklı firmanın açıklamaları

Alacaklı firmanın avukatlarından Ersun Yıldız, borcun faiziyle birlikte 100 milyon liraya yaklaştığını belirterek, bugün itibarıyla Döşemealtı Belediyesi’ne haciz işlemi uygulandığını söyledi. Yıldız, "Bu haciz işlemini, başkanın makam odasında gerçekleştirdik. İcra memurları eşliğinde haciz ve muhafaza işlemi yapıldı." dedi.

Bir diğer avukat Bengisu Başak Okuyan Çura ise, Belediye Başkanı Dal ile görüştüklerini ve başkanın borcu ödeyebilecek durumda olmadıklarını ifade ettiğini belirtti. Çura, "Belediye başkanı bize herhangi bir ödeme planı sunamadı, bu nedenle haciz işlemini gerçekleştirmek durumunda kaldık." şeklinde konuştu.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa