Seçil Erzan Davasında flaş gelişme: Fatih Terim ilk kez ifade verdi

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu 28 kişinin yargılandığı Seçil Erzan davasında Fatih Terim, mağdur sıfatıyla ilk kez ifade verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 21:19
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 22:18
Seçil Erzan Davasında flaş gelişme: Fatih Terim ilk kez ifade verdi
EK
Esra Koçak Editör

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim, ünlü isimlerin de mağdur olduğu Seçil Erzan davasında mağdur sıfatıyla ilk kez ifade verdi. Eski bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan ve 7 sanığın yargılandığı dava kapsamında Terim, Bodrum Adliyesi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İstanbul Adliyesi’ne bağlanarak ifadesini sundu.


Terim: "Bankanın güvenilirliği üzerine sorgulama yapmadım"

Fatih Terim, ifadesinde 2016 veya 2017 yılında, Erzan’ın bankanın Florya şubesine müdür olarak atanmasıyla tanıştığını belirtti. Terim, Erzan’ın bankadaki hesaplarıyla yakından ilgilendiğini ve her tavsiyesini bankanın görüşü olarak kabul ettiğini söyledi. Bankanın Erzan’a olan güveni nedeniyle, kendisinin de ayrıca bir teyit yapmaya gerek duymadığını ifade etti. Terim, "Erzan, ‘Hocam bankada şu kadar paranız var, bu ay bu paraya dokunmadınız heba olmasın, değerlendirelim’ gibi önerilerde bulunuyordu ve kötü bir amaç aramadım, çünkü ona güveniyordum." dedi.


"7 Nisan 2023'e kadar olanlardan haberim yoktu"

Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın 7 Nisan 2023’te eşiyle temasa geçene kadar dolandırıldığından haberdar olmadığını belirtti. Olayın ortaya çıkmasının ardından bankadan hesaplarının incelenmesini istediğini söyleyen Terim, kendisine 3 milyon dolar civarında bir para olması gerektiği bilgisi verildiğini ancak daha sonra böyle bir paranın olmadığının bildirildiğini ifade etti. Terim, hesaplarında oluşan zararın tam tutarını henüz bilmediklerini ve bu konuda açtıkları davaların devam ettiğini dile getirdi.


"Gerçeklerin ortaya çıkması için bugünü bekledim"

1,5 yıldır konuşmadan bugünü beklediğini belirten Terim, gerçeklerin yalan ve karalamalarla yenilemeyeceğini vurguladı. Terim, olayın ardından savcılığa kendisi gidip ifade verdiğini, kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadığını ve bugün mahkemede gerçek hakim ve savcı huzurunda konuştuğunu belirtti. "50 senedir kamuoyunun gözü önünde yaşıyorum, kamuoyunun da benden açıklama beklediğinin farkındayım." diyen Terim, bundan sonraki süreçte sadece gerekli gördüğü zaman ve doğru muhataplarla bilgi paylaşacağını söyledi.

Bu dava, Seçil Erzan ve diğer sanıkların, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 28 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı büyük bir dolandırıcılık soruşturmasının merkezinde yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa