Kızlarının düğününe diye ölüme gittiler

Batman'da meydana gelen feci kazada kızlarının düğününe gitmek isteyen anne ve babanın yanı sıra 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 21:52
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 22:08
Kızlarının düğününe diye ölüme gittiler
DHA
Kaynak DHA

Batman-Kozluk kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, TIR ile kamyonetin kafa kafaya çarpışması sonucu aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Kaza, öğle saatlerinde Samanyolu köyü mevkiinde, çalışma nedeniyle tek şeride düşen yolda gerçekleşti. Hayatını kaybedenlerin, kızlarının düğünü için Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.


Kazada 4 kişi hayatını kaybetti

Kaza, 56 KA 126 plakalı TIR’ın sürücüsü M.Ş.A. (45) ile 06 FC 6240 plakalı kamyoneti kullanan Medeni İba (52) arasında yaşandı. Kafa kafaya çarpışmanın etkisiyle, Medeni İba, eşi Remziye İba, kızları Neslihan İba (18) ve Medeni İba’nın kız kardeşi Mensuriye Güler hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Cenazeler, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.


Düğün yolunda hayatlarını kaybettiler

Medeni ve Remziye İba çifti, kızlarının düğününe katılmak için Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Nusaybin’e doğru yola çıkmıştı. Ancak düğün mevlidine yetişemeden geçirdikleri kaza, aileyi yasa boğdu. Kazada yaşamını yitirenlerin geriye sadece düğün davetiyeleri kaldı.


Kaza ile ilgili iddialar ve soruşturma

Kazaya ilişkin yapılan ilk incelemelerde, TIR sürücüsü M.Ş.A.'nın TIR’ı sağa kırmasına rağmen çarpışmanın engellenemediği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kazanın Medeni İba’nın sollama yapmasının ardından gerçekleştiği ifade edildi. Kazada hafif yaralanan TIR sürücüsü M.Ş.A., tedavisinin ardından gözaltına alındı ve soruşturma devam ediyor. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalındaki Sulubağ Mahallesi'nde defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa