İsrail "güvenli bölge" ilan ettiği Deyr Belah'ta pazar yerini vurdu

İsrail ordusunun, daha önce güvenli bölge ilan ettiği Deyr Belah'ta pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 9 Filistinli hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 22:11
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 22:35
İsrail ''güvenli bölge'' ilan ettiği Deyr Belah'ta pazar yerini vurdu
AA
Kaynak AA

Gazze'de insani bölge olarak belirlenen ve yerinden edilmiş sivillerin yoğun olarak bulunduğu Deyr Belah kentindeki bir pazar yerine İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk 1'i kadın olmak üzere toplam 9 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, saldırı sonucu pazar yerinde büyük bir yıkım meydana geldi.


Deyr Belah "Güvenli Bölge" ilan edilmişti

Deyr Belah, İsrail tarafından daha önce "güvenli bölge" olarak ilan edilen yerler arasında yer alıyordu. Ancak bu statüye rağmen, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bu bölgede yaşanan saldırı, sivil kayıpların artmasına yol açtı. Saldırının hedefi olan pazar yeri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında bulunan Mevasi bölgesine araçların kalktığı bir durak olarak biliniyor ve her zaman kalabalık bir yer olarak öne çıkıyor.


Son 24 saatte Gazze'de 21 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde İsrail ordusunun düzenlediği iki ayrı saldırıda toplam 21 Filistinli yaşamını yitirdi. Bugün Gazze kentinde zorla yerinden edilen sivillerin barındığı bir okul da İsrail ordusu tarafından vuruldu ve bu saldırıda 12 sivil hayatını kaybetti.


Gazze'de son durum

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde saldırıları sonucu şehit sayısı artıyor. 319 gündür süren saldırılarda 40 bin 173 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa