Uzmanlar uyarıyor: Sıcaklıklar artacak, dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik uyardı: "Sıcaklıklar eylül sonuna kadar mevsim normalleri üzerinde seyredecek"

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 23:13
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 23:36
Uzmanlar uyarıyor: Sıcaklıklar artacak, dikkat!
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye hem orman yangınları hem de sıcaklıklarla mücadele etmeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, orman yangınları açısından kuvvetli rüzgâr beklentisinin olmadığını ancak sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle birlikte riskin devam ettiğini kaydetti. 


Türkiye’de sıcaklıklar mevsim normallerinin zerinde seyretmeye devam edecek

Meteoroloji uzmanı Çelik, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirten Çelik, önümüzdeki hafta boyunca da bu durumun süreceğini ifade etti. Ancak hafta sonuna doğru sıcaklıklarda birkaç derecelik bir düşüş beklendiğini de ekledi.


Marmara ve Batı Karadeniz’de yağış beklentisi

Çelik, çarşamba günü Marmara’nın batısı ve Batı Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini söyledi. Ayrıca, perşembe gününden itibaren bir hafta boyunca Batı Karadeniz genelinde, İç Ege ve Toroslar’ın iç kesimlerinde aralıklarla yağışların devam edeceğini belirtti. Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgârların etkisini kaybettiğini, bu bölgelerde önümüzdeki günlerde de kuvvetli rüzgâr beklenmediğini kaydetti. Ancak, sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskinin devam ettiğini ve vatandaşların eylül ayı sonuna kadar dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.


Ankara’da hava durumu

Ankara’da şu an için yağış beklenmediğini belirten Çelik, Batı Karadeniz’deki yağış beklentisi nedeniyle Ankara’nın kuzeyinde yağış ihtimali olduğunu söyledi. Çarşamba günü sıcaklıkların 37 dereceye kadar çıkacağını, hafta sonuna doğru ise 33-34 derecelere düşeceğini ifade etti. Ancak bu düşüşe rağmen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde kalacağını belirtti.


İstanbul’da hava durumu

İstanbul için yağış beklentisinin olmadığını açıklayan Çelik, kentin az bulutlu bir havaya sahip olacağını, öğleden sonra biraz bulutlanma olabileceğini söyledi. İstanbul’daki en yüksek sıcaklıkların 32-33 derece civarında seyredeceğini ekledi.


İzmir’de hava durumu

İzmir’de de yağış beklenmediğini belirten Çelik, kentin açık ve az bulutlu bir hava yaşayacağını söyledi. İzmir’de en yüksek sıcaklıkların 34-36 derece arasında olacağını ifade etti.

Kronik rahatsızlığı olanlar için uyarı

Çelik, özellikle İç Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 35 dereceyi aşacağını, Güneydoğu Anadolu’da ise yer yer 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar beklendiğini söyledi. Özellikle öğle saatlerinde yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanların açık havada bulunmamaları ya da şapka ve şemsiye gibi koruyucu önlemler almaları gerektiğini belirtti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa