Mersin Erdemli'de orman yangını

Mersin Erdemli'de ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangına müdahale etmekte güçlük yaşıyor. İşte detaylar...

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 23:57
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 00:08
Mersin Erdemli'de orman yangını
EK
Esra Koçak Editör

Yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen ve günlerdir süren orman yangınlarına karşı yoğun bir mücadele veriliyor. Kimi bölgelerden tahliyeler yapılırken kimi bölgelerde ise soğutma işlemleri devam ediyor.


Gece saatlerinde bir üzücü haber de Mersin Erdemli'den geldi. Mersin Erdemli'de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Bölgeye sevk edilen orman yangın söndürme ekipleri, alevlere karşı yoğun bir mücadele başlattı. Ancak, arazinin sarp ve engebeli olması nedeniyle söndürme çalışmaları oldukça zorlaşıyor.


İnceleme başlatıldı

Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatılırken, ekipler yangının kontrol altına alınması için gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. 


Yangınlarda son durum

Türkiye'nin farklı noktalarında orman yangınları meydana geldi. Yangınları söndürmek için vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar seferber oldu. İzmir, Bolu, Aydın, Manisa, Karabük illerindeki yangınların yanı sıra perşembe günününden itibaren 247 yangına müdahale edildi. 3 ilde 142 yapının etkilendiği yangınlarda İzmir'deki 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa