Lukaşenko’dan NATO’ya "3. Dünya Savaşı başlayabilir" uyarısı

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, NATO'nun Ukrayna'ya birlik gönderme ihtimalinin 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceği uyarısında bulundu.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 00:29
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 00:30
Lukaşenko’dan NATO’ya ''3. Dünya Savaşı başlayabilir'' uyarısı
CS
Canan Salman Editör

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu Rossiya'da NATO’yu uyardı.

Ukrayna İHA'larının Belarus hava sahasını defalarca ihlal ettiğini söyleyen Lukaşenko, Ukrayna'dan gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirleri aldıklarını dile getirdi.

Lukaşenko, Ukrayna sınırına mayın ve asker yerleştirdiklerini ifede etti.

NATO'nun Ukrayna'ya birlik göndermesinin Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacağı uyarısında bulunan Lukaşenko, böyle bir durumda karşılıklı olarak hem taktik hem de stratejik nükleer silahların kullanılacağını vurguladı.

“Başka çaremiz kalmaz”

Lukaşenko, NATO ile bir savaşa girmek istemediklerini ancak NATO'nun Ukrayna'daki savaşa doğrudan dahil olması durumunda başka çarelerinin kalmayacağını bildirdi.

Bu durumda tüm kırmızı çizgilerinin aşılmış olacağının altını çizen Lukaşenko, anında yanıt vereceklerini kaydetti.

"Ukrayna yok edilir”

Ukrayna'nın Rusya toprağı Kursk'a 6 Ağustos'ta başlattığı saldırının ortamı daha da gergin hale getirdiğine işaret eden Belarus Cumhurbaşkanı, bunun Ukrayna'nın yok edilmesiyle sonuçlanabileceğini vurguladı.

Lukaşenko, Rusya ile Ukrayna'nın barış müzakerelerine yeniden dönmesinin şart olduğunu da belirtti.

İstanbul'daki anlaşmaya atıf yapan Lukaşenko, Mart 2022'de İstanbul'da hazırlanan anlaşmanın baz alınması gerektiğini ifade etti.

“Müzakere masasına oturup meseleyi halletmek gerekiyor”

Lukaşenko, "Sahadaki durum değişti, ama buradan başlanabilir. Müzakere masasına oturup meseleyi halletmek gerekiyor. Böyle bir imkan var." değerlendirmesinde bulundu.

Rusların Ukrayna'da Nazilerden bahsettiğini ancak Ukrayna'nın Nazilerden arındırıldığını öne süren Lukaşenko, halkın yüzde 70'ten fazlasının Zelensky'den nefret ettiğini savundu.

"Kırmızı düğmeye basarım" 

Belarus ve Rusya'nın çevresinde kırmızı düğmelere çoktan basıldığını dile getiren Lukaşenko, geriye kalanın ise en kırmızı olana basmak olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa