Göç İdaresinden '7 milyon Suriyeli' açıklaması...

Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasını yalanlandı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 07:53
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 07:53
Göç İdaresinden '7 milyon Suriyeli' açıklaması...
AA
Kaynak AA

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı bulunduğu iddialarının asılsız olduğunu ve hiçbir temele dayanmadığını açıkladı.

Başkanlık, bir televizyon programında Türkiye'deki yabancı sayıları hakkında yapılan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı olan yabancıların sayısının Göç İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde şeffaf bir şekilde paylaşıldığı ve her hafta düzenli olarak güncellendiği belirtildi.

Bugün itibariyle ülkedeki yabancı sayıları

Bugün itibarıyla Türkiye'de, 3 milyon 99 bin 524'ü geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 221 bin 353'ü uluslararası koruma kapsamında olanlar ve 1 milyon 104 bin 353'ü ikamet izniyle kalanlar olmak üzere toplamda 4 milyon 425 bin 230 yasal kalış hakkı bulunan yabancı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Programda iddia edildiği gibi, ülkemizde 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı bulunduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur" denildi.

Dezenformasyon amacı taşıyor

Göç İdaresi Başkanlığı ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisi (OCHA) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre Suriyeli nüfusun 23,5 milyon olduğu ve bunların 6,5 milyonunun Türkiye de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşadığını belirtti. Açıklamada, uluslararası kuruluşlar ve Başkanlık tarafından açıklanan sayıların ortada olduğu, gerçekle ilgisi olmayan bu tür iddiaların kamuoyuna sunulmasının iyi niyetle bağdaşmadığı ve dezenformasyon amacı taşıdığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa