İsrailli esirler, İsrail'in saldırıları nedeniyle öldü...

İsrail basınında yer alan haberlerde, Han Yunus'ta cesetleri bulunan İsrailli esirlerin İsrail saldırısında çıkan yangında boğularak öldüklerine değinildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 08:31
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 08:31
İsrailli esirler, İsrail'in saldırıları nedeniyle öldü...
AA
Kaynak AA

İsrail basını, dün Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesinde cesetleri bulunan 6 İsrailli esirin, İsrail ordusunun saldırısı sırasında tünele dolan gaz nedeniyle boğularak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Han Yunus'ta bulunan İsrailli esirlerin ölümleri, İsrail ordusunun düzenlediği bir saldırı sonrası çıkan yangının ardından tünele dolan gazdan kaynaklandı. Esirlerin yaklaşık 6 ay önce gerçekleştirilen bir saldırı sırasında öldüğü belirtilirken, olay yerinde bulunan kanıtlar bu değerlendirmeyi destekliyor. Adli tıp kurumu incelemelerinin ise devam ettiği bildirildi.


Haberde, İsrail ordusunun esirlerin tutulduğu tünelin yakınındaki bir noktayı hedef aldığı ve saldırı sonucu çıkan yangından yükselen dumanın tünele dolarak esirlerin ölümüne yol açtığı ifade edildi. Ayrıca, tünelde bulunan cesetlerde herhangi bir yaralanma izine rastlanmadığı, ancak esirlerin yanı sıra, kalaşnikof tipi tüfeklerle silahlanmış Hamas mensuplarının cesetlerinin de bulunduğu belirtildi.

İsrail ordusu, bugün Han Yunus bölgesinde bulunan 6 İsrailli esirin cenazelerinin İsrail'e getirildiğini duyurdu. Cenazelerin Avraham Munder, Alexander Dancyg, Chaim Peri, Yagev Buchshtav, Yoram Metzger ve Nadav Popplewel'e ait olduğu açıklandı.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den yeni açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv ve Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşmasının önümüzdeki günlerde sağlanması gerektiğini vurgulayarak, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uzun süreli bir işgaline karşı olduklarını ifade etti.

Blinken, Orta Doğu ziyareti kapsamında Katar'ın başkenti Doha'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgedeki üst düzey yetkililerle birçok görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Blinken, "Mesajım açık, net ve acil. Ateşkes ve rehine takası anlaşmasına en kısa sürede varılmalı. Bunu şimdi yapmalıyız." dedi.

Zamanın kritik olduğunu vurgulayan Blinken şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa