Putin'den Azerbayacan'dan sonra Çeçenistan ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan Özerk Yönetimi'ne ziyarette bulundu. Bu ziyaret kapsamında kapsamlı bir program planlandığı öğrenildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 09:15
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 10:01
Putin'den Azerbayacan'dan sonra Çeçenistan ziyareti
Kübra Şenal Editör

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün, Rus Cumhuriyeti'nin Kafkasya bölgesinde bulunan Çeçenistan'a geldi. Putin, 2011'den bu yana ilk kez Çeçenistan Özerk Yönetimini ziyaret etti.


Rusya ile Çeçenistan arasında kapsamlı program planı

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov Telegram üzerinden ziyarete ilişkin, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimirovich Putin Çeçen Cumhuriyeti'ne geldi. Bu ziyaret kapsamında kapsamlı bir program planlanmaktadır.” şeklinde paylaşım yaptı.

Rus televizyonu Putin'in ziyaretini yayınladı. Helikopterden inen Putin'in pistte bekleyen Kadirov ve üst düzey yardımcıları tarafından karşılandığı ekranlara yansıdı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Kadirov, “İnsanlar mutlu olacak. Başkanın cumhuriyete gelmesinden dolayı çok mutlu olacaklar. Bizim için bu motive edici, enerji verici bir şey” dedi.


Putin, eski Cumhurbaşkanı Ahmed Kadırov'u ziyaret etti

Çeçen lidere göre Putin ziyaretine, Çeçen Cumhuriyeti'nin lideri olan Ahmad Kadırov'un mezarını ziyaret ederek başladı.

Ramazan Kadırov'un babası Ahmed Kadırov, 2004 yılında aşırılık yanlısı isyancılar tarafından öldürülmüştü.


Putin'in Çeçenistan ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ziyaretleri kapsamında Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sigi Miniello eşlik etti.

Putin, salı sabahı Kafkasya bölgesinde yer alan Kuzey Osetya cumhuriyetindeki Beslan'a yaptığı ziyaretinin ardından Çeçenistan'a geldi.

Beslan'a ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2004 Beslan okul kuşatmasında hayatını kaybedenlerin defnedildiği Melekler Şehri mezarlığına çiçek bıraktı.

2004 yılında Rusya tarafından Beslan okuluna yapılan baskında 334 sivil öldü.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa