İşgalci İsrail, Hizbullah hava savunma sistemini hedef aldı

Hizbullah, Telegram'dan yaptığı açıklamada işgalci İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında 4 mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 10:32
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 11:12
İşgalci İsrail, Hizbullah hava savunma sistemini hedef aldı
Kübra Şenal Editör

İsrail ordusu, Lübnan'ın Suriye sınırına yakın Beka Vadisi'nde Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir silah deposu ve hava savunma sisteminin bulunduğu tesislere saldırı düzenledi. Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, sınırın yaklaşık 100 kilometre derinliğinde yer alan Beka Vadisi'ndeki hedeflerin savaş uçaklarıyla vurulduğu belirtildi. Saldırı sonrası meydana gelen artçı patlamaların, vurulan noktanın bir silah deposu olduğunu gösterdiği ileri sürüldü.


Beka Vadisi ve Baalbek bölgesi gece boyunca bombalandı

Aynı açıklamada, İsrail'e ait savaş uçaklarının Hizbullah'a ait hava savunma sistemlerinin bulunduğu bir tesisi de hedef aldığı ifade edildi. Bununla birlikte, Ayta eş-Şab, Ramye ve Talluse bölgelerine de hava saldırıları düzenlendiği bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Beka Vadisi ve Baalbek bölgesinde gece saatlerinde güçlü patlamalar meydana geldiği gözlendi.


Hizbullah: 4 Hizbullah mensubu öldürüldü

Hizbullah Hareketi, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında 4 mensubunun hayatını kaybettiğini doğruladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise daha önce yaptığı bir açıklamada, İsrail saldırıları sonucu 4 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin yaralandığını bildirmişti.


Ölü sayısı 421'e çıktı

Son saldırılarla birlikte, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği operasyonlarda hayatını kaybeden Hizbullah mensubu sayısının 421'e yükseldiği belirtildi.


İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında, 8 Ekim'den bu yana sınır hattında yoğun çatışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa