ÖSYM ve YEE arasında protokol imzalandı

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) ve YEE (Yunus Emre Enstitüsü) arasında protokol imzalandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 10:55
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 11:16
ÖSYM ve YEE arasında protokol imzalandı
AA
Kaynak AA

ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü arasında yeni iş birliği protokolü

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 4 temel dil becerisini ölçen Türkçe sınavları ve Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) alanlarında iş birliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.

Protokol imza programı düzenlendi

ÖSYM'den yapılan açıklamada, kurumun başkanlık binasında düzenlenen protokol imza törenine, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy'in katıldığı belirtildi. Törende iki kurum arasındaki işbirliğinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Ersoy: Türkçeyi tanıtmak ve yaymak için önemli bir adım

Törende konuşan ÖSYM Başkanı Ersoy, Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'yi, Türk kültürünü ve Türkçeyi dünyada tanıtmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ersoy, "Türkiye'de öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenci sayısı her yıl artıyor. ÖSYM olarak bu öğrencilerin üniversitelere adil ve şeffaf bir şekilde yerleşmesini sağlamak amacıyla, TR-YÖS sınavını 2023'te yeniden uygulamaya başladık. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dahil 32 ülkede TR-YÖS/1 uygulamasını gerçekleştirdik. 27 Ekim'de yapılacak TR-YÖS/2 sınavında ise ülke sayısının daha da artacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkçe sınavları için 2025 hazırlıkları

Ersoy, 2025 yılında uygulanmaya başlanacak 4 beceri temelli uluslararası öğrenciler için Türkçe sınavının geliştirilme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu bağlamda, iki kurumun etki alanlarının kesiştiğini ve birlikte nitelikli çalışmalar yürütmenin önemine dikkat çekti. Ersoy, "Kadim dilimiz Türkçe üzerine yapılan çalışmaların artması ve kalitesinin yükseltilmesi, Türkiye'nin uluslararası alanda doğru temsili için büyük önem taşıyor. Bu sebeple, Yunus Emre Enstitüsü ile deneyim ve bilgi paylaşımı yaparak, personel eğitimlerinde karşılıklı destek olacağız." dedi.

Aliy: İş birliğimiz farklı alanlarda da sürecek

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy de ÖSYM ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliy, "ÖSYM, dünya çapında önemli işlere imza atan bir kuruluş. Bu kurumla işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. İki kurum arasındaki işbirliğini farklı alanlarda da devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa